zaterdag 25 januari 2014, 09:34

Jubileum en wisseling van de wacht bij Dorpshuis Dinteloord

DINTELOORD – Overdonderd waren Mattie Strootman, haar partner Piet van der Hooft en Henk Sulkers gisteravond tijdens hun afscheidsreceptie in het Dinteloordse Dorpshuis. Tien jaar lang waren ze de beheerders van dit Dorpshuis, daarvoor kwamen zo’n 150 dorpsgenoten hun dank uiten.

Het was een avond met twee gezichten. Het 10-jarig jubileum van het Dorpshuis werd ingeluid, wat natuurlijk een feest waard is, maar het afscheid van de drie beheerders gaf een dubbel gevoel. Zeker voor Henk, die niet vrijwillig opstapte.

Bezuinigingen vanuit de gemeente deden hem de das om. ,,Als het aan mij lag, was ik hier nog lang niet weg.” Hij was voornamelijk overdag actief in het Dorpshuis, om voor de ouderen te zorgen bij activiteiten van de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen.

Mattie besloot vanwege haar gezondheid op te stappen als vrijwilliger. Ze vindt het jammer, maar koestert de herinneringen aan het Dorpshuis. ,,Ik ben hier vanaf het begin af aan bij geweest, het is een soort kindje voor me geworden.”

De opvolgers van Mattie en Henk zijn Hans en Maartje Bolluijt, die veel zin hebben in hun nieuwe uitdaging.

Uit de Steenbergse Courant