donderdag 16 januari 2014, 11:13

Basisschooljeugd in de politieke arena

STEENBERGEN – Leerlingen uit groep 8 van zeven basisscholen uit de gemeente Steenbergen gaan morgen en vrijdag 31 januari met elkaar het debat aan in de raadszaal van het gemeentehuis.

Morgen worden daar de Zonneberg (Kruisland), Petrus en Paulus (Dinteloord) en Maria Regina (Steenbergen) verwacht, om onder voorzitterschap van waarnemend burgemeester Joseph Vos een raadsvergadering na te bootsen. Vrijdag 31 januari is het de beurt aan de Groen van Prinsterer (Dinteloord), Merijntje (Nieuw-Vossemeer), Gummarus (Steenbergen) en de Regenboog (Dinteloord).

Op alle basisscholen hebben raadsleden de afgelopen tijd presentaties gegeven over de werking van de politiek en het openbaar bestuur. Nu is het aan de leerlingen om dit in de praktijk te brengen. Beide keren staan er twee bekers op het spel, voor ‘het beste voorstel jeugdraad 2014’ en voor de ‘beste debater 2014’. De vergaderingen beginnen om 10.00 uur. Publiek is van harte welkom om de beraadslagingen bij te wonen en te zien hoe de jeugd het er in de politieke arena van af brengt.

Foto: Ook vorig jaar vonden er in de raadszaal van het gemeentehuis al jeugddebatten plaats.

Uit de Steenbergse Courant