woensdag 15 januari 2014, 15:49

330 nieuwe bomen in buitengebied van de gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – Driehonderd kaprijpe bomen werden er vorig jaar gerooid in het buitengebied van de gemeente Steenbergen. Zo’n kaalslag maak je niet even ongedaan, maar deze week is wel begonnen met het (her)planten van 330 nieuwe bomen. ,,We geven graag het goede voorbeeld,’’ zei wethouder Leo Heijmans vanmiddag, terwijl hij de handen uit de mouwen stak bij de aanplant van wilgen op de Koeveringsedijk.

,,We hechtern eraan om  het polderlandschap in stand te houden en daar horen bomen bij op de dijken, die hiermee ook verstevigd worden,’’ stelde Heijmans, het gure weer trotserend.

Aan de Koeveringsedijk komen welgeteld 92 wilgen, een paar meter lager op het talud dan voorheen, in plaats van de populieren die er eerst stonden.

Langs de Drielindekensdijk is gekozen voor 111 lindes en het Doornedijkje krijgt 29 esdoorns. Op het Korteind, een zijstraat van de Westlandselangeweg, gaan twaalf nieuwe populieren de grond in en de Nieuwe Biezenweg in Kruisland wordt opnieuw omzoomd met 86 populieren.

In opdracht van de gemeente voert het bedrijf Donker groen/Verwijmeren uit Etten-Leur de werkzaamheden uit, die tot en met begin volgende week zullen duren. 

Uit de Steenbergse Courant