zondag 18 mei 2014, 00:00

BC Deen en BC Gebeiteld dringend op zoek naar nieuwe bouwruimte

STEENBERGEN – Waar zij al bang voor waren is gebeurd: BC Deen en BC Gebeiteld moeten de loods aan de Schansdijk in De Heen, waar zij de laatste jaren hun carnavalswagens bouwden, binnenkort verlaten.

De eigenaar van het pand heeft de clubs laten weten de schuur weer nodig te hebben voor opslagdoeleinden. Wanneer zij precies op straat staan, weten de bouwers nog niet.  

,,We stonden net op het punt om aan onze nieuwe wagen te beginnen, maar mogen in ieder geval niet meer bouwen op deze locatie,’’ vertelt John van der Zande van BC Deen, ook namens de Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen, die vorige maand de noodklok al luidde bij de gemeente over de dreigende huisvestingsproblematiek. B en W lieten hierop weten mee te willen denken over een oplossing.

,,We hopen binnen enkele weken met de wethouder aan tafel te zitten,’’ vervolgt Van der Zande, die ondertussen ook zelf stad en land maar weer eens afzoekt voor een alternatief onderkomen. Het is namelijk niet de eerste keer dat de bouwers dakloos geraken.

Wie de carnavalsclubs kan helpen, wordt verzocht contact op te nemen met Van der Zande via 06-10805255 of j-vanderzande@home.nl

Uit de Steenbergse Courant