zondag 11 mei 2014, 11:26

10 Engelse Mijl bij Ultralopen leveren Ankie Stoer 1000 euro op

STEENBERGEN - ,,Ik vind het helemaal niks.’’ gaf Shirley van Overveld gisteren bij de start van de 10 Engelse Mijl in de Kaaistraat eerlijk toe. Zij doelde daarmee natuurlijk niet op de 55 hardlopers die op het punt stonden de afstand af te leggen en daarmee een bedrag op de rekening van Ankie Stoer!/Stichting Ankie bij zouden schrijven.

Nee, ze doelde op het pistool in haar handen waarmee zij het startschot voor de race zou afvuren. Zoon Marijn vond het beeld van moeder-met-vuurwapen daarentegen wel stoer. Na het vertrek voegden de renners zich ter hoogte van de Nassaulaan in het parcours van de 24 uurs Ultraloop.

Die ging gistermiddag om drie uur voor de tiende keer van start met 55 deelnemers: een aantal dat ongeveer gelijk stond aan voorgaande edities, met uitzondering van het gecombineerde NK-EK én WK dat zich hier vorig jaar voltrok en toen vele honderden duurlopers uit heel de wereld naar Steenbergen trok.

 ,,Een beetje anticlimax is het wel,’’ vergeleek organisator Peter Suijkerbuijk van sv Diomedon de situatie van toen met die van nu. ,,Maar, dat neemt niet weg dat het een sportieve prestatie van formaat is die hier weggezet wordt.’’

Voor Ankie Stoer!/Stichting Ankie werd de wedstrijd uiteindelijk allesbehalve een anticlimax, Shirley van Overveld mocht gisteravond een cheque van 1000 in ontvangst nemen. Het geld komt ten goede aan de strijd tegen kinderkanker.

Van de 55 24 uurslopers zijn er op dit moment nog zo’n 30 op het parcours in touw. Het aanhoudend slechte weer heeft z’n sporen duidelijk nagelaten in het deelnemersveld, dat vanmorgen om negen uur echter wel werd uitgebreid met een kleine vijftig ‘die-hards’, die meedoen aan de zesuurs-loop.

Vanmiddag om drie uur eindigt het sportieve evenement, waarna in ’t Cromwiel de prijzen worden uitgereikt. In de strijd om het (open) Nederlands kampioenschap loopt Diomedon-lid Wim Douw uit Oud-Vossemeer momenteel op de tweede plaats.

Uit de Steenbergse Courant