donderdag 10 januari 2013, 12:45

Basisschoolleerlingen strijden om voorleeskampioenschap

STEENBERGEN - In de bibliotheek wordt zaterdag 12 januari van 14.30 tot ongeveer 16.30 uur het Steenbergs voorleeskampioenschap gehouden. De jury bestaat uit de winnares van vorig jarig, Irene de Wit uit Nieuw-Vossemeer, burgemeester Saskia Bolten en jeugdcoördinator Ingrid de Graaf van bibliotheek Het Markiezaat.

De presentatie is in handen van Kindertheater Len Copal. De deelnemers zijn de negen voorleeskampioenen van negen basisscholen in de gemeente Steenbergen. Zij lezen allemaal een stuk uit een zelfgekozen kinderboek voor.

De kandidaten zijn Bram Pieter Sneep van de Groen van Prinsterer uit Dinteloord, Marjolijn Oostvogels van Merijntje uit Nieuw-Vossemeer, Brigit Laurijsse van de Fatima uit De Heen, Luuk Leeuw van De Zonneberg uit Kruisland, Nicky Loos van de Pius X uit Welberg, Claire Campman van de Petrus en Paulus uit Dinteloord, Martijn Sips van De Nieuwe Veste uit Steenbergen, Brigit van Bavel van de Gummarus uit Steenbergen en Robin Dijkshoorn van de Maria Regina, eveneens uit Steenbergen.

Archieffoto van de voorleeswedstrijd van vorig jaar

Uit de Steenbergse Courant