woensdag 17 december 2014, 09:40

Nieuwe toekomst voor heropende Formido

STEENBERGEN – Iets meer dan een half jaar nadat het dak van de winkel instortte als gevolg van noodweer, is de Formido weer heropend op z’n vertrouwde plek aan de Zeelandweg Oost. Eric Davies, de afgelopen vier jaar al bedrijfsleider van de bouwmarkt, is vanaf heden de nieuwe franchisenemer. Hij neemt de zaak over van Jan van Pul, die bij de officiële heropening vanmorgen zijn vertrouwen in de toekomst uitsprak.

Van Pul bedankte alle medewerkers voor hun enorme inzet, die nodig was om de doe het zelf-zaak in zes maanden tijd tot twee keer toe te verhuizen. Na de rampspoed die de Formido in het Pinksterweekeinde trof, werd een tijdelijke winkel gerealiseerd in een bedrijfshal aan de Koperslagerij, op Reinierpolder II. De afgelopen weken moesten alle zeilen nogmaals worden bijgezet om het herstelde pand aan de Zeelandweg Oost opnieuw in te richten.


Van Pul en Davies grepen de gelegenheid aan om zowel de Formido-organisatie als de gemeente Steenbergen te bedanken voor hun ‘geweldige medewerking’ gedurende het voorbije half jaar. ‘Graag gedaan’, reageerden burgemeester Joseph Vos en wethouder Vincent van den Bosch.

Volgens laatstgenoemde is dit ook het bewijs dat er een nieuwe wind waait richting lokale ondernemers, waarna de burgemeester de Formido goede zaken toewenste en de officiële openingshandeling verrichte. Aansluitend stroomde de bouwmarkt meteen vol met klanten, die hun felicitaties kwamen overbrengen maar getuige de lange rij bij de kassa ook weer meteen hun inkopen deden.

Uit de Steenbergse Courant