zondag 28 december 2014, 18:58

Westhavendijk uit veiligheidsoverwegingen afgesloten

STEENBERGEN – Op last van de gemeente blijft de Westhavendijk afgesloten totdat het puin is opgeruimd van de loods die daar gisteren bezweek als gevolg van de zware sneeuwval. Instortingsgevaar en het risico van asbestbesmetting hebben geleid tot de afsluiting van zowel het betreffende terrein als de straat.

De mogelijke verspreiding van asbestdeeltjes werd overigens juist voorkomen door de grote hoeveelheid sneeuw die vorige nacht en gisteren overdag uit de lucht viel.

De brandweer heeft dit gecontroleerd, aldus de gemeente, die echter het zekere voor het onzekere neemt en in samenspraak met de eigenaar van de caravanstalling de voorbereidingen treft voor de benodigde opruimwerkzaamheden.

Die beginnen naar verwachting kort na de jaarwisseling, maar de planning is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Om het terrein van de oude graanloods zijn hekken gezet met daarop de aankondiging ‘Verboden te betreden. Artikel 4.61 Wetboek van Strafrecht’.

Bewoners van de West- en de Oosthavendijk hebben van de burgemeester schriftelijke informatie ontvangen over de situatie.  

Uit de Steenbergse Courant