zondag 15 februari 2015, 13:53

Carnavalsmis ook in Gummaruskerk weer sfeervol hoogtepunt

STEENBERGEN – ‘Hou het licht brandend’, sprak pastoor Hans van Geel tot besluit van de carnavalsmis zowel alle kerkgangers als in het bijzonder de Stichting Karnaval Steenbergen toe, terwijl hij ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum van de Strienestadse leut een speciale kaars overhandigde aan Prins Strienius V.

Laatstgenoemde gaf in zijn toespraak tot de volle Gummaruskerk in vogelvlucht de geschiedenis van het Steenbergse carnavalsfeest weer en stelde hoe belangrijk het is dat er in de loop der jaren steeds mensen zijn opgestaan, die er met veel passie en bevlogenheid voor hebben gezorgd dat het door Louis Vlaming aangewakkerde vuurtje altijd is blijven branden. ,,Waardoor we nu immaol in de wolleke zijn en kunnen genieten van extra jubileumactiviteiten.’’ Tegelijkertijd kwamen de bezoekers, zoals dat hoort, tijdens de viering weer even met twee voeten terug op aarde en tot bezinning.

Nar Wiedus nam zoals gebruik de vredeswens voor zijn rekening. ‘Wie of wat je ook bent en doet, iedereen mag er zijn, want dan ben je pas immaol in de wolleke’, luidde zijn korte, maar krachtige boodschap aan de bezoekers, die de afscheidnemende Wiedus tevens een ode aan Strienestad hoorde zingen en hem meermaals met een luid applaus bedankten.  Zang en muziek werden verder, als vanouds, verzorgd door Die Vaertsingers en Zondagmorrege Blaosmeziek.

De carnavalsmis vond voor de eerste keer plaats in de Gummaruskerk, in verband met de sluiting van de Corneliuskerk, en werd afgesloten met een gezellig samenzijn , waarbij de activiteitencommissie van de parochiekern koffie, thee, koek en broodjes serveerde.

Uit de Steenbergse Courant