vrijdag 27 februari 2015, 10:44

Op zoek naar wapens, drugs en geld in moordzaak

STEENBERGEN – Politie en Defensie zijn sinds vanmorgen zes uur bezig met het uitkammen van een huis aan de Zeelandweg Oost, dat vermoedelijk is gebruikt door een criminele organisatie, waarvan de hoofdverdachte – een 40-jarige Amsterdammer – de opdracht zou hebben gegeven voor de moord op een man uit Litouwen, begin vorig jaar in Huijbergen.

Agenten en een team van Defensie, uitgerust met speciale opsporingsapparatuur, zijn in de woning op zoek naar wapens, drugs en/of geld, mogelijk verstopt in geheime ruimtes. Deze spullen zouden als bewijs kunnen dienen tegen de Amsterdammer en overige leden van een criminele organisatie, die zich volgens een politiewoordvoerder vooral bezig houdt met de handel in (soft)drugs.

De 40-jarige hoofdverdachte – die het huis in Steenbergen gebruikt zou hebben – werd vandaag elders aangehouden, evenals een 40-jarige man uit Bergen op Zoom en een 67-jarige man uit Oost-Souburg. Onder meer in deze twee plaatsen, maar bijvoorbeeld ook in Lepelstraat, Amsterdam en Putte, zijn vandaag eveneens huiszoekingen verricht. De politie zoekt nog een vierde verdachte.

Op dit moment is nog niet bekend of zich in de woning aan de Zeelandweg Oost daadwerkelijk wapens, drugs en/of geld bevonden.

Uit de Steenbergse Courant