maandag 25 mei 2015, 15:45

Nasrdin Dchar op tv met Oumi

STEENBERGEN – De VARA zendt vanavond (maandag 25 mei) om 20.25 uur ‘Nasrdin speelt Oumi in Carré’ uit; een reportage over de veel geprezen solovoorstelling van de uit Steenbergen afkomstige acteur Nasrdin Dchar, gebaseerd op de het levensverhaal van zijn moeder, dat hem inzicht geeft in zijn eigen bestaan.

De opnames voor het programma werden eind maart gemaakt in het fameuze Amsterdamse theater, waar niemand minder dan koningin Máxima de show toen bijwoonde.

Vanaf komende zomer staat Nasrdin opnieuw op de planken met de warme, geestige en ontroerende monoloog ‘Oumi’, dat ‘mijn moeder’ betekent, maar dan in combinatie met de documentaire ‘Mijn vader, de expat’ van filmmaker Abdelkarim El-Fassi. Veel van de voorstellingen zijn nu al uitverkocht.

Behalve op toneel boekt(e) Nasrdin de nodige successen met (hoofd)rollen in tv-series en met name ook bioscoopfilms als Rabat – waarvoor hij een Gouden Kalf kreeg als beste acteur – en Infiltrant, onlangs de grote winnaar van een festival in New York, met als gevolg dat deze film ook in de Amerikaanse bioscopen verschijnt. 

Uit de Steenbergse Courant