dinsdag 26 mei 2015, 08:57

Festivalweekend op het Waterhoefke

STEENBERGEN – Op het Waterhoefke wordt al enkele dagen druk gewerkt aan de inrichting van het terrein waar komende vrijdagavond het nieuwe muziekfestival Steenbergen Live gaat plaatsvinden, zaterdag gevolgd door de tiende editie van Bassrulers Outdoor, dat voorheen in Nieuw-Vossemeer werd gehouden.

Organisator Erik Scherpenisse van 2K Music hoopt het hardstyle dance-evenet, vanwege de betere bereikbaarheid van de nieuwe locatie, in de toekomst verder uit te kunnen bouwen, maar verwacht dit jaar sowieso de ‘gebruikelijke’ 2000 bezoekers. Die krijgen maar liefswt dertig acts voorgeschoteld, verdeeld over vier podia (twee binnen en twee in de openlucht), met als bekendste namen de dj’s Paul Elstak, E-Force, Tha Playah, Darkraver, en vanuit de regio het Steenbergse duo JS & Boyds, Falqon uit Dinteloord, Raw Rulers uit Halsteren en The X-clusive uit Tholen.

Steenbergen Live met Shabby Fest

Om een zo breed mogelijk publiek te bereiken en Steenbergen met ingang van dit jaar  een aansprekend festivalweekeinde te bezorgen, tilt 2K Music op de vooravond van Bassrulers meteen een tweede evenement van de grond: Steenbergen Live, met in één tent het zogenoemde Shabby Fest van de Steenbergse hardrockband The Shabby Harry’s, waarbij Order of the Emperor, dj Din Sikkerhed, de lokale bands Go for the groupies en Sweet Chili, en de regionale topact666 The Nightmare komen optreden.

‘Feest der herkenning’

In de tweede tent voltrekt zich tegelijkertijd het ‘Feest der Herkenning’, met de populaire après ski-zanger Starkoo, de nineties-danceformatie Critical Mass, de Steenberge zanger Chris Antonissen, en de nodige hit-mixen van de feest-dj’s Erwin, Wilco, Arie en het duo JS & Boyd. Scherpenisse: ,,Een veelzijdig, laagdrempelig programma, voor een aantrekkelijke toegangsprijs, zodat iedereen in de gelegenheid is om kennis te komen maken met dit nieuwe festival, dat we de komende jaren ook verder willen ontwikkelen. Bijkomend voordeel is dat we de kosten over twee evenementen kunnen verdelen.’’

Kaartverkoop

Steenbergen Live op vrijdag 29 mei duurt van 19.00 tot 01.00 uur. Kaarten à 10 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera De Gilles, café De Fles en via www.2k-music.nl

Dezelfde voorverkoopmogelijkheden zijn van toepassing op Bassrulers Outdoor, dat zaterdag 30 mei duurt van 12.00 tot 23.00 uur en een entreeprijs kent van 25 euro. Combitickets voor beide evenementen kosten 26 euro. Nadere informatie is te vinden op voornoemde website en de Facebookpagina’s van Steenbergen Live en Bassrulers Outdoor 2015.

Uit de Steenbergse Courant