maandag 1 juni 2015, 16:01

Pretband op Het Podium

STEENBERGEN – Met een heus popconcert van De Pretband is vanmiddag de Muziekmaand van start gegaan op brede school Het Podium.

Alle leerlingen en kinderen van basisschool Maria Regina, peuterspeelzaal Puk op het Podium en de buitenschoolse opvang van Zo op het Podium krijgen de komende weken tal van (professionele) workshops voorgeschoteld en ook begint de brede school met een nieuwe lesmethode, 123zing genaamd.

,,Muziek moet vooral een feest zijn,’’ benadrukte adjunct-directeur Guido Schoonbrood van Maria Regina vanmiddag bij de opening van de Muziekmaand. Dat gebeurde officieel met het doorknippen van een lintje, waarna de mannen van De Pretband het podium betraden en hun jeugdige publiek binnen de kortste keren aan het klappen, juichen, dansen en zingen kregen.

Ook de leerkrachten lieten zich trouwens niet onbetuigd, toch zeker niet toen de Kinderen voor Kinderen-megahit ‘Op een onbewoond eiland’ werd ingezet. Bij ‘Kleine konijntje Peter heeft ‘n vliegje op z’n neus’, waaraan vooral de kleintjes fanatiek meededen, zetten de leerlingen uit groep 8 spontaan een polonaise in en vervolgens klonk het ‘we want more’ vanuit de zaal. Nou, dat kon geregeld worden hoor.

Foto’s John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant