dinsdag 2 juni 2015, 08:00

Leonie van Ginneken Nederlands kampioen

STEENBERGEN – Leonie van Ginneken uit Welberg heeft afgelopen zondag bij de Nederlandse Kampioenschappen werp-vijfkamp in Amersfoort de gouden medaille en dus de nationale titel behaald in de klasse Masters vrouwen 55+.

De Diomedon-atlete, in februari uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar in de gemeente Steenbergen, behaalde onder niet al te beste weersomstandigheden een puntentotaal van 2422. Dankzij een uitstekende 26.92 meter bij het kogelslingeren liep de Welbergse al snel in de wedstrijd uit op haar tegenstanders en ook bij het kogelstoten was Leonie met een afstand van 7.74 de sterkste van alle dames in haar categorie.

De opgebouwde voorsprong kwam goed van pas, want bij het speer-, discus- en gewichtwerpen verging het de succesvolle sportvrouw iets minder goed, waardoor de nummer twee uiteindelijk toch nog dichtbij wist te komen. Leonie toonde zich bij de huldiging dan ook enorm blij dat zij op de hoogste trede van het erepodium mocht plaatsnemen.

Ook Diomedonner Corné Bolders uit Steenbergen viel in de prijzen bij ditzelfde NK, hij behaalde het zilver bij de Masters mannen 35+.

Uit de Steenbergse Courant