zaterdag 20 juni 2015, 18:58

Volharding viert de zomer met Sommerfest

STEENBERGEN – Het was vanmiddag een gezellige drukte op het parkeerterrein achter de Rabobank in Steenbergen. Muziekvereniging Volharding organiseerde er haar jaarlijkse juniconcert, dit jaar met als titel ‘Sommerfest’.

Het is onwaarschijnlijk dat de naamskeuze er iets mee te maken had, maar het zonnetje was desalniettemin aangenaam aanwezig. Dat maakte het voor de familieleden en vrienden van de jongste muzikanten goed toeven op het terras. Tussen de optredens van de Muzieketiers, de blokfluit- en de percussiegroep, de Muziek Maten en de schoolorkesten van Spelenderwijs door, werden de diploma’s uitgereikt waarvoor de leerlingen die ochtend examen deden.

Vanavond vanaf 19.00 uur gaat het muzikale vertier gewoon door. Aan het begin van de avond krijgen de wat oudere jongeren van Volharding de kans om het geleerde in de praktijk te brengen. Later op de avond vermaken het harmonie-orkest en de Persi Swing Collection het publiek dat gratis toegang tot het festijn heeft. Een ‘Sommerfest’ kan niet zonder de ‘Montag Abend Männer Musikanten’. De Steenbergse dweilband die normaal gesproken alleen op carnavalsmaandag te bewonderen is, maakt een uitzondering om het ‘fest’ in stijl te besluiten. Het is daarna aan Dj B-Kuul om de massa in beweging tehouden.

Foto: Dasja Abresch©Steenbergse Corant

Uit de Steenbergse Courant