vrijdag 17 juli 2015, 09:30

Gedichten ‘te kijk’ in kunstetalage

STEENBERGEN - In de etalage van het pand aan de Kaaistraat 43 is onder de vlag van Kunstforum een nieuwe kijkdoos-expositiek ingericht, met werk van de 82-jarige mevrouw Ad Barendregt uit Dinteloord.

Zij komt oorspronkelijk uit Rotterdam en werd als jong meisje in de Tweede Wereldoorlog ondergebracht bij een gezin in Groningen. Over die periode uit haar leven schreef zij een boek, dat opnieuw is uitgebracht en nu wordt verkocht bij Old and Romantic in de Grote Kerkstraat. Mevrouw Barendregt heeft al van kinds af aan een passie voor poëzie en literatuur, besloot op jaar 65ste filosofie en ethiek te gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en nam deel aan verschillende schrijverscollectieven.

Alle gedichten die zij in de afgelopen decennia schreef, werden zorgvuldig bewaard en kwamen uit de kast toen de Dinteloordse in 2012 Chantal Barth leerde kennen. Deze begeleidster raakte erg onder de indruk van de gedichten, selecteerde er twaalf en verzorgde er fotomateriaal bij, waarna er afdrukken op canvas van werden gemaakt.

Op de tentoonstelling daarvan in de bibliotheek te Dinteloord, kwamen veel enthousiaste en positieve reacties, dus werd besloot door te gaan met exposeren. Het werk van mevrouw Barendregt is tot 1 oktober te zien in voornoemde kunstetalage.  

Uit de Steenbergse Courant