donderdag 24 september 2015, 09:00

7500 euro van Oranje Fonds voor Dorpshuis

DINTELOORD – Het Dorpshuis in Dinteloord krijgt een bedrag van 7500 van het Oranje Fonds, dat wordt gebruikt om LED-verlichting aan te brengen en de bar zodanig aan te passen, dat grotere bezoekersaantallen bediend kunnen worden. Dankzij de bijdrage van het Oranje Fonds hoeft het bestuur de huurtarieven niet te verhogen voor de gebruikers.

Dat laatste vond de organisatie ook geen optie, maar dan moest er wel een structurele kostenbesparing mogelijk zijn. Daarvoor werd in het bijzonder gekeken naar de elektriciteitsrekening. Het vervangen van de bestaande verlichting door LED-lampen, levert een reductie van 75% op, zo becijferde penningmeester Thomas Littooij.

,,We willen dat het Dorpshuis door zoveel mogelijk mensen, clubjes en verenigingen gebruikt wordt. Om het Dorpshuis zo toegankelijk mogelijk te houden, moeten we als bestuur naar kostenbesparende maatregelen kijken, zodat de huurtarieven niet hoeven te stijgen,’’ aldus voorzitter Antoon de Ridder.

Geld voor LED-verlichting had de beheerstichting echter niet zomaar op de plank liggen, vandaar dat een verzoek werd gedaan aan het Oranje Fonds, dat het Dorpshuis al eerder een financiële bijdrage schonk.

Bedoeling is dat de werkzaamheden nog dit jaar worden uitgevoerd.

Uit de Steenbergse Courant