vrijdag 9 oktober 2015, 15:00

Orgelconcert in Dinteloord

DINTELOORD – Vanuit de gedachte om ‘voor ieder wat wils’ te organiseren, wordt er zaterdag 10 oktober – in het kader van 410 jaar Dinteloord en Prinsenland – een concert gegeven op het Kunst/Arnauts-orgel in de hervormde kerk van het dorp.

Het unieke instrument, gebouwd zoals vaklieden 600 jaar geleden hun werk deden, wordt dan bespeeld door de geboren Dinteloorder Hans Prince. Hij brengt een repertoire ten gehore dat recht doet aan de vrijwel eindeloze mogelijkheden van het orgel, dat niet alleen qua klank, maar ook qua uiterlijk de moeite meer dan waard is. Prince speelt vier langere en vier wat korte werken van verschillende componisten, voor aanvang van elk muziekstuk geeft Hans van den Dool een toelichting op hetgeen de bezoekers krijgen te horen.

Het concert is gratis toegankelijk en na afloop kunnen de belangstellenden onder het genot van hun drankje nog blijven napraten over hun muzikale belevenissen. Aanvang 19.45 uur, nadere inlichtingen zijn te vinden op www.dinteloord.nl onder het kopje Dinteloord 410 jaar.

Uit de Steenbergse Courant