woensdag 28 oktober 2015, 15:10

Italiaans familierestaurant op komst

STEENBERGEN – Ze hebben nog wel een half jaartje werk, maar in gedachten zien Nicolino en Grace Rivellino het helemaal voor zich hoe hun familierestaurant aan de Nassaulaan in Steenbergen er straks uit komt te zien, op de plek waar voorheen La Frairie zat en vroeger café-restaurant De Watertoren.

‘Trattoria La Famiglia’, zo gaat het in de nabije toekomst heten en het moet een horecagelegenheid worden waar iedereen zich thuisvoelt én even op vakantie waant in Abruzzo, de streek in Italië waar Nicolino oorspronkelijk vandaan komt, maar ook inspiratie en ingrediënten vandaan haalt voor de authentieke gerechten die op de kaart komen te staan bij ‘La Famiglia’. Zoals dat nu ook al gebeurt in het gelijknamige ristorante, gevestigd in een Delfts grachtenpand.

Heimwee

Daarmee ging een droom in vervulling en de zaak loopt goed, maar één van hun kinderen had veel last van heimwee en toen dat eenmaal wat beter ging, gaf Nicoloni te kennen dat hij liever terug wilde naar hun vorige woonplaats, Nieuw-Vossemeer. Voorheen woonde het stel in Steenbergen, waar Grace jarenlang als verloskundige werkzaam was.

Inmiddels runt zij de keuken en is Nicolino de gastheer van het restaurant en zo zullen de taken ook verdeeld zijn in hun nieuwe vestiging.

Voor een zo breed mogelijk publiek

Door te kiezen voor een trattoria, dat het midden houdt tussen een eetcafé en een restaurant, verschaffen het ondernemende paar zich de vrijheid om een zo breed mogelijk publiek te kunnen bedienen en voor veel variatie te zorgen. Met op de kaart zowel de bekende, traditionele gerechten als met Italiaanse ‘tapas’, maar ook een romantisch etentje voor twee, een chique diner, of een feestmaaltijd voor heel de familie behoren tot de mogelijkheden,’’ zo lichten zij hun plannen toe.

,,Dankzij de ruimte in dit pand, kunnen we wat dat betreft ook echt alle kanten op. Het terras willen we uitbreiden, rondom de serre, en we denken ook aan een buitenoven, om pizza’s en dergelijke in te bereiden.’’

Kookworkshops

De serre zelf wordt een lounge en net als in Delft willen Nicolino en Grace een speel- en televisiekamer voor kinderen inrichten. Daarnaast biedt de grote zaal aan de achterzijde van het pand volop mogelijkheden voor feesten en partijen. Op het verlanglijstje van de Rivellino’s staat bovendien het organiseren van kookworkshops voor kinderen, volwassenen en speciale doelgroepen.

Verbouwing

Ideeuen genoeg, maar eerst moet de boel nog flink worden opgeknapt. ,,De bestaande inrichting past op zich wel bij de mediterrane uitstraling die wij eraan willen geven, maar er is desondanks heel veel werk te doen. Wij nemen het interieur voor onze rekening, de verhuurder pakt de buitenkant aan. Dat kost alles bij elkaar dus nog wel een maandje of zes, maar we kunnen bijna niet wachten om open te gaan.’’

Uit de Steenbergse Courant