Afbeelding
woensdag 18 november 2015, 00:00

Pius X-pietjes produceren pepernoten

WELBERG - Een scheutje wildgeraas, een onsje geknipte amandelen en een kontje schimmelklaas. U wist het waarschijnlijk niet, maar dat zijn drie belangrijke ingrediënten voor de perfecte pepernoot. De kinderen van de basisschool Pius X uit Welberg kennen sinds vanmorgen bijna het hele recept dat eigenlijk topgeheim hoort te zijn. Bakker Van Broekhoven was echter vergeten het op te bergen toen de kinderen hem een handje kwamen helpen met de pepernotenproductie.

De groepen 1 tot en met 6 van de school werden op verzoek van de stichting Ontspanning Voor Welberg welkom geheten bij de bakker die het door de verbouwing van de Jumbo een piepklein beetje minder druk heeft dan normaal. Hij maakte daarom met plezier een momentje vrij voor de jonge koekenbakkers. Zij kregen allemaal een koksmuts op en gingen onder het toeziend oog van de bakker aan de slag. Al snel lagen er kilo’s van de goudbruine lekkernij klaar voor de oven. Tijd voor de bakker om zelf voor Sinterklaas te spelen, want hij had voor ieder kind nog een cadeautje.

Intocht Sint

Overigens bleef één onderdeel van het recept wel geheim, namelijk hoeveel zout er nu precies in het pepernotenbeslag moet. Hopelijk komt het allemaal nog goed voor aanstaande zondag wanneer de Sint welkom wordt geheten op de Welberg. Kinderen, ouders en opa’s en oma’s die mee willen, moeten zich om 13.00 uur verzamelen bij gemeenschapshuis De Vaert. Van daaruit vertrekken zij onder muzikale begeleiding van de Pietenband naar Sc Welberg alwaar de Sint hen opwacht. Na een rondje over het dorp gaan Sint, Pieten en kinderen terug naar De Vaert voor een gezellige middag met zang, dans, toneel en heel veel pepernoten. Ook de intocht wordt georganiseerd door de stichting Ontspanning Voor Welberg. 

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant