dinsdag 5 januari 2016, 07:00

Luc Aben nieuw raadslid namens de VVD

STEENBERGEN -  In de raadsvergadering van 28 januari aanstaande wordt Luc Aben (58) geïnstalleerd als raadslid van de VVD. Hij vult daarmee de raadszetel die leeg bleef sinds het overlijden van raadslid Alex van Pelt op 15 december vorig jaar. “Het zijn grote schoenen om te vullen,” aldus Aben. “Alex was een man die echt kon binden. Iemand die ook raak wist te vertellen. Ik heb hem het afgelopen jaar dat hij door zijn ziekte afwezig was, erg gemist.”

Aben  is geen onbekende binnen de Steenbergse politiek. Sinds het begin van deze raadsperiode was hij reeds actief als burgerraadslid. “Met hetzelfde enthousiasme waarmee ik deze functie bekleedde, begin ik eind van deze maand aan het raadslidmaatschap.”

Zeven jaar geleden verhuisde Aben (geboren in Enschede, samenwonend, vader van twee dochters) vanuit Heijningen naar de gemeente Steenbergen waar hij zich direct meldde bij de lokale VVD. Een partij waar hij al 40 jaar lid van is. “Op mijn achttiende woonde ik een bijeenkomst bij met Hans Wiegel als spreker. Hij was toen nog totaal niet bekend maar wist mij met zijn woorden dusdanig te raken dat ik mij per direct verbonden heb aan de VVD.”

Over de overgang van burgerraadslid naar ‘echt’ raadslid maakt Aben, in het dagelijks leven werkzaam als interim-manager bij de overheid, zich geen zorgen. “Binnen de VVD is er qua werklast en betrokkenheid geen groot verschil tussen beide functies. Behalve dan dat mijn stem nu geldt wanneer het op stemming aankomt bij een raadsvergadering.”

Op de vraag wat voor soort raadslid hij zal zijn, heeft de Steenbergenaar een duidelijk antwoord: “What you see is what you get. Ik ben direct; heb geen dubbele agenda. Anderzijds weet ik hoe belangrijk het is om verbindingen te leggen met anderen. En dat het in de politiek een kwestie is van geven en nemen.” Zijn missie voor de komende jaren heeft de interim-manager bij de overheid duidelijk op het netvlies staan: “Een goed bestuur neerzetten voor de gemeente Steenbergen. Zodat we aan het eind van deze periode hebben laten zien dat de VVD een partij is waar je van op aan kunt.”

Over de invulling van de vacante positie van burgerraadslid, zal een dezer dagen meer duidelijkheid komen. Volgens VVD-fractievoorzitter Kees Gommeren zijn de besprekingen hierover in een afrondend stadium.

Foto: Dasja Abresch©Steenbergse Courant

Uit de Steenbergse Courant