donderdag 10 maart 2016, 12:00

Strijd om de Majoor Burke wisselbeker

NIEUW-VOSSEMEER – In gemeenschapshuis De Vossenburcht wordt morgenavond, vrijdag 11 maart, voor de derde keer de Dorpsquiz van Nieuw-Vossemeer gehouden. Twaalf teams gaan de strijd met elkaar aan om de Majoor Burke wisselbeker.

In vroeger tijden werd om deze ereprijs gestreden tijdens een race op gewone fietsen; een evenement waar toen het hele dorp voor uitliep. De wisselbeker is vernoemd naar captain Burke, aanvoerder van de Canadese troepen die Nieuw-Vossemeer eind 1944 kwamen bevrijden.

Met het vervallen van de wielerkoers, verdween ook de bokaal uit beeld, ook al werd er nog wel een plekje voor gevonden in het A.M. de Jongmuseum. De wisselbeker is uit de vergetelheid gehaald door hem te verbinden aan de Dorpsquiz, die morgenavond om 19.30 uur begint en waarbij het team van buurtvereniging A.M. de Jongpark gaat proberen voor de derde keer op rij de zege voor zich op te eisen.

Beide voorgaande edities eindigde het team van de familie Van Gaans als tweede. De overige deelnemers zijn team Merijntje, de Sportvrienden, ’t Laatste Moment, De Notenkrakers, de Eendrachtboys, ClaBroCo, vrijwilligers NVS, familie Plasmans, familie Bosters en familie Geers.

Er is, vanwege een afzegging, nog ruimte voor één team. Aanmelden kan bij de secretaris van de organiserende Heemkundekring Ambachtsheerlijkheid via (0167) 502707.

Foto Niek Perdaems

Uit de Steenbergse Courant