Afbeelding
zaterdag 16 april 2016, 08:30

‘De Kaai’ krijgt nieuwe look

STEENBERGEN – Achter de afgeplakte ramen van hotel-brasserie De Kaai, voorheen Hotel Aarden, wordt driftig gewerkt aan het nieuwe interieur van de horecagelegenheid, die ook aan de buitenkant nog een aardige metamorfose moet ondergaan.

Volgende week gaat de blauwe serre, in de volksmond ook wel ‘het aquarium’ genoemd, eraf. Op die manier ontstaat er ruimte voor zowel een overdekt terras als om tafeltjes en stoeltjes aan de zijde van de Kaaistraat te plaatsen.

De plannen worden volgende week voorgelegd aan en beoordeeld door de gemeentelijke welstandscommissie, waarna de nieuwe uitbaters - Johan Bosters, Ewout van den Berg en Ronald van der Sandt – zo snel mogelijk de vergunning hopen te krijgen voor de uitwendige verbouwing.

Eén grote brasserie

Binnen zijn de ondernemers al volop bezig met een ware metamorfose van het interieur. Aan de kant van de Fabrieksdijk komt bovendien een nieuwe entree voor de hotelkamers, die vorig najaar werden vernieuwd, maar nu toch nog een ‘finishing touch’ krijgen.

Door de verhuizing van de hotel-opgang, kan er inpandig één grote brasserie worden gerealiseerd. De spoelkeuken krijgt een andere plek en de (vergader)zaal aan de achterkant blijft behouden, maar wordt wel gerestyled.

Terras met ingang van Koningsdag weer geopend

Het terras van ‘De Kaai’ is vanaf Koningsdag weer geopend, de heropening van heel het vernieuwde etablissement laat waarschijnlijk zeker tot eind juni, zo niet juli of augustus op zich wachten.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant