Afbeelding
woensdag 20 april 2016, 07:50

Kassenloop trekt 311 deelnemers

STEENBERGEN – Onder welhaast perfecte weersomstandigheden voltrok zich gisteravond de 15de editie van de Kassenloop van het Steenbergse Roparunteam Door Dik & Dun. Maar liefst 311 wandelaars en hardlopers togen hiervoor naar het westland, om een afstand van vijf of tien kilometer af te leggen.

Met een lekker avondzonnetje en een toch nog wel stevig briesje, was het rondje om de ‘glazen tuinen’ prima te doen voor de deelnemers, die om 19.30 uur van start gingen onder muzikale aanmoedigingen van dweilband De Primurkus.

Het tempo zat er meteen goed in en de hardlopers konden onderweg op applaus rekenen van de wandelaars, die het parcours in tegengestelde richting liepen. Alle deelnemers werden verder nog verwend met een mandje tomaten en paprika’s van de sponsors uit het kassengebied. De opbrengst van het sportieve evenement is bestemd voor de goede doelen van de Roparun.

De 5 kilometerloop bij de dames leverde een overwinning op voor de Steenbergse Anouk Kerstens in 20.55 minuten. Bij de heren finishte Joost v.d. Velden uit Bergen op Zoom als eerste op deze afstand in een tijd van 17.39 minuten en behaalde Steenbergenaar Tim Hanswijk de derde plaats.

De Halsterse Jil Geluk won in 45.13 minuten de 10 kilometer bij de dames, Bergenaar Denny Franken was op deze afstand met 35.21 minuten de snelste bij de mannen, twaalf seconden achter hem kwam Rudy van Mourik uit Welberg over de streep. 

Foto’s Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant