donderdag 28 april 2016, 14:30

19de buitenbasketbaltoernooi Simple Dribble

STEENBERGEN – Op Hemelvaartsdag vindt, op de Markt in Steenbergen, de 19de editie plaats van het buitenbasketbaltoernooi van Simple Dribble. De club heeft volgens Anton Kerbusch wel even getwijfeld om de activiteit ook dit jaar weer te organiseren, maar toch besloten de traditie voort te zetten.

,,We hebben het toernooi de afgelopen jaren zien veranderen. Mede door de vele evenementen die in dezelfde periode, of zelfs op dezelfde dag werden gehouden, liep het aantal deelnemers terug. Daarnaast zijn er bij ons een aantal belangrijke kaderleden gestopt en valt Hemelvaartsdag dit jaar niet alleen erg vroeg, maar ook samen met Bevrijdingsdag.’’

Geen concurrentie

,,Gelukkig zijn er weer andere mensen binnen onze vereniging opgestaan om te helpen het buitenbasketbaltoernooi te organiseren en pakken de winkeliers in het centrum weer flink uit met de nodige activiteiten, waardoor spontane aanloop gegarandeerd is,’’ vervolgt Kerbusch. Het 7x7-toernooi van vv Steenbergen, waarvan Simple Dribble de voorbije jaren veel ‘concurrentie’ ondervond, vindt dit keer bovendien niet op Hemelvaartsdag plaats, waardoor er tegelijkertijd geen andere sportevenementen plaatsvinden in Steenbergen.

Clinics

Niettemin heeft de organisatie besloten het programma wat ‘vrijer’ in te vullen en beter aan te sluiten bij het feit dat de animo voor het toernooi weliswaar is afgenomen, maar dat er wel veel belangstelling is gebleken voor de ‘spontane’ basketbalclinics. Daarvoor wordt dus meer ruimte gecreëerd, zodat alle kinderen – ook de hele kleintjes vanaf 3 jaar – op deze manier hun eerste ervaring met de basketbalsport kunnen opdoen.

3x3 toernooi voor schooljeugd

Het speelschema wordt bovendien aangepast, in verband met het nieuwe 3x3-toernooi voor kinderen vanaf groep 3. Hiervoor zijn via de basisscholen al folders verspreid en ondanks de mei-vakantie is er veel interesse.

Daarnaast wordt meerdere keren het spel ‘Prop ’m erin’ gespeeld, waarbij het publiek mag proberen een flyer (met daarop eenieders eigen naam) in de fietsmand van clubmascotte Sonko te mikken. Uit de gescoorde ‘shots’ wordt een winnaar getrokken, die een leuk basketbalprijsje krijgt.

Inschrijven 

Het traditionele toernooi voor de oudere jeugd en volwassenen ontbreekt natuurlijk ook niet. Teams van minimaal vijf personen kunnen zich hiervoor tot uiterlijk 1 mei aanmelden via famkerbusch@gmail.com of 06-15532377.

Teams mogen gemend zijn en basketbalervaring is niet noodzakelijk, want plezier en sportiviteit staan voorop. De deelnamekosten bedragen 20 euro per team.

Het programma duurt van 12.00 tot 18.00 uur.

Uit de Steenbergse Courant