zaterdag 23 juli 2016, 16:00

Fotoclub Steenbergen 1

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Noon at Skye - Ed Kil

In 1990 won ik met deze foto een tweede prijs op het Benevisietournooi, een ontmoeting tussen amateurclubs uit  de regio Antwerpen en Noord-Brabant.  De foto is oorspronkelijk analoog en gemaakt op gevoelige film. Dat verklaart de korreligheid. Die draagt naar mijn gevoel duidelijk bij aan de subtiele sfeer van het eenzame bootje aan de zuidkust van het Schotse eiland Skye.

Het was die dag – zeker voor Schotse begrippen - uitzonderlijk heet en die warmte veroorzaakte een broeierig en diffuus sfeertje. De heuvels op het eiland waren amper te zien, de warmte danste op het water. Het enige stabiele punt was het bootje. En dat was even later ook verdwenen. Een prachtige dag, een uitzonderlijk mooi land, een aparte sfeer: dat moest wel een winnende foto opleveren.

Uit de Steenbergse Courant