Afbeelding
zaterdag 30 juli 2016, 10:30

Eigen app voor zwembad ‘De Meermin’

STEENBERGEN – Sinds kort heeft zwembad ‘De Meermin’ in Steenbergen een eigen app. Deze is ontwikkeld door vrijwilliger Ralph Vrieling en gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de Apple App Store. Een droom voor badmeester Leo Holierhoek die hiermee een razendsnelle manier tot zijn beschikking heeft om de (aspirant-)gebruikers van het zwembad te benaderen.

Zo kan men dankzij de app ook zonder Facebook-account het laatste nieuws volgen dat via dit social medium over ‘De Meermin’ gedeeld wordt. Verder staan de evenementen in de ‘agenda’ en bij ‘instellingen‘ kan de gebruiker aangeven welke meldingen men wil ontvangen. Ook de mogelijkheid voor inschrijven voor evenementen  en alle informatie over het zwembad vindt men er. “Is er een extra openstelling dan krijgt men daar direct bericht van,” aldus Holierhoek die zeer in zijn nopjes is met de aanwinst. “Stel dat de lestijden verschuiven, dan heb ik nu een hele snelle manier tot mijn beschikking om dat te communiceren.”

Gratis

Het idee ontstond tijdens de zwemles van Jens Vrieling. Vader Ralph en badmeester Leo bespraken de mogelijkheden die ‘De Meermin’ nog heeft om klanten te binden. Een eigen app werd genoemd. Daar kon Vrieling de badmeester wel bij helpen. “Het ontwikkelen daarvan bleek een hobby van hem te zijn,” vertelt Holierhoek. “Twee maanden later hadden we er  één. Gratis en voor niets een.” Klaar zijn de heren nog niet want ze willen in de toekomst een spelelement aan de app toevoegen.

Foto en cartoon Thomas Weezenbeek

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant