zaterdag 30 juli 2016, 16:00

Fotoclub Steenbergen 8

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Zeeuws meisje – Perry van Kempen

Als fotograaf ben je voortdurend op zoek naar beelden, maar soms kijk je toch over bepaalde zaken heen.

Zo kwam ik er achter dat de oma van mijn vrouw, nu op 99-jarige leeftijd nog steeds zelfstandig wonend op een boerderij in het Zeeuwse Veere, een icoon is. Alleen tijdens de keren dat we bij haar op bezoek waren was het er nooit van gekomen om haar te fotograferen. Dat kwam ook omdat ze dat eigenlijk maar niets vond: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!

Toen ik toch een keer mijn camera had meegenomen wilde ze, na enig aandringen, toch poseren. Het leverde een mooi tijdsbeeld op: een trotse vrouw in het interieur van een na de watersnood gebouwde boerderij met het modern comfort van magnetron en digitaal weerstation. Leuk daarbij is dat de afdruk die ik haar gaf nu een prominente plaats in haar huiskamer heeft gekregen: ze is terecht toch trots op zichzelf!

Uit de Steenbergse Courant