zondag 4 september 2016, 14:00

Symposium over aangepast sporten

STEENBERGEN - Het sportloket aangepast sporten Onbeperkt Sportief West verzorgt op woensdag 14 september een inspirerend, motiverend en informatief symposium Aangepast Sporten voor sportverenigingen uit de regio Steenbergen, Halderberge, Bergen op Zoom, Tholen en Woensdrecht. Dit symposium duurt van 19.15 uur tot 21.30 uur en vindt plaats in ontmoetingscentrum ’t Cromwiel.

Het sportloket Onbeperkt Sportief West is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Tholen en Halderberge. Inwoners van deze gemeenten  met een fysieke, verstandelijke en/of chronische beperking kunnen terecht bij het Sportloket voor het vinden van onder meer een geschikte sport- of beweegactiviteit.

Belangrijke rol voor sportclubs

Met de Paralympics Rio in het vooruitzicht (7-18 september 2016), waar de top van de Nederlandse aangepaste sporters acteren op het hoogste niveau, wordt onderstreept dat sporten met een beperking een geweldige uitdaging is.

Sportverenigingen spelen in de sportcarrière van de (top)sporter een grote rol: bij deze clubs wordt de basis gelegd voor prestatie. Maar de rol van de sportverenigingen voor sporters met een beperking gaat veel verder dan dat. De clubs investeren op deze manier in hun toegankelijk en bieden de sporters boven alles de gelegenheid om mee te kunnen doen. Persoonlijke prestaties op elk niveau tellen mee.

Uit de Steenbergse Courant