Afbeelding
zondag 11 september 2016, 09:00

Fotoclub Steenbergen 51

Fotoclub Steenbergen bestaat 40 jaar en vooruitlopend op de tentoonstelling waarmee dit jubileum op zondag 20 november wordt gevierd, heeft KijkopSteenbergen.nl de leden gevraagd om hun favoriete werk alvast op deze website te exposeren. Aan dat verzoek werd met plezier gehoor gegeven, met als resultaat een ‘tijdsbeeld’ van lokaal en regionaal fototalent dat de moeite van het bekijken meer dan waard is.

Whatever – Cor Kornips

Deze foto heeft als titel ‘Whatever’. De foto is gemaakt in de metro van London in 2006. Wat me bijzonder aantrok, is het verschil in persoonlijkheden tussen de mensen op de foto. Om het beeld te versterken is deze foto enigszins gemanipuleerd. Door selectief bepaalde kleuren weer te geven benadrukt de foto het contrast tussen de hoofdpersoon en haar omgeving. Het kleurloze bestaan tegenover het expressieve leven anderzijds.

Deze foto behaalde de eerste prijs in de afdeling kleur van de externe jury tijdens de expositie van Fotoclub Steenbergen in 2007. Ook ontving ik een acceptatie tijdens de 23ste Noord-Zuid Fotoconfrontatie ‘Benevise 2007’ in de categorie kleur. Benevisie is een jaarlijkse fotowedstrijd tussen vrijetijds-fotografen uit westelijk Noord-Brabant en Zeeland enerzijds en uit Antwerpen en omgeving en de Kempen anderzijds.
Mijn werk is ook te bewonderen op: www.kornips.eu

Uit de Steenbergse Courant