Afbeelding
zondag 18 september 2016, 15:00

Gezellig en sportief verlopen Acht van Steenbergen

STEENBERGEN – Onder welhaast ideale weersomstandigheden voltrok zich eind gistermiddag in het centrum van Steenbergen de eerste lustrumeditie van de ‘Acht van Heshof’. De stratenloop bracht – verdeeld over de kidsrun, de vijf en de tien kilometer, 65 sportievelingen op de been. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan de Roparun.

Sportshop Heshof en het Steenbergse Roparunteam Door Dik & Dun hadden er zoals gebruikelijk weer alles aan gedaan om van ‘de Acht’ een succes te maken, compleet met een brug op de Markt, het kruispunt van het achtvormige parcours.

Daarop kwamen als eersten de kids in actie voor één rondje van 1.25 kilometer. Bij de jongens was GianLuca Witte het snelst terug bij de finish, Wout Deijkers eindigde als tweede, Robin Stevens legde beslag op de derde plaats. Bij de meisjes zegevierde Loïs Bouwens, Ranique Hage en Djuwana Damen waren de nummers twee en drie.

De 5 kilometer voor jongens tot 12 jaar leverde vervolgens een overwinning op voor Jim v.d. Weegen. Giovanni de Groen en Dylan Simon eisten de andere ereplaatsen voor zich op.

Arjan de Jong won de loop over 5 kilometer voor de heren, hierbij werd Stefan Voogt tweede en Marchel Witte derde. Bij de dames ging de overwinning op deze afstand naar Djensey Damen. Luna Vergeer en Susanne Stoeldraijer passeerden de eindstreep als tweede en derde.

Richard Bouwens liep bij de heren op de 10 kilometer naar de hoogste plaats op het erepodium, Emile Verkouter en Ruud Gerritsen finishten op de tweede en de derde plek. Hélène Huigen was de beste bij de dames op de 10 kilometer.

Foto’s Kim Huijsmans©KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant