dinsdag 27 september 2016, 08:00

In gemeente Steenbergen 29% meer huizenverkoop

STEENBERGEN – Er is duidelijk sprake van groei in het aantal huisverkopen. In Steenbergen werd in vergelijking met het eerste half jaar van 2015 dit jaar maar liefst 29% meer woningen verkocht. Rabobank – de grootste hypotheekverstrekker in ons land – voorziet een verdere stijging. De verwachting is ook dat de huizenprijzen verder zullen stijgen, al was er de afgelopen periode in Steenbergen sprake van een lichte daling. Landelijk stegen de prijzen gemiddeld met ruim 4%.

Niet alleen in Amsterdam

“We zien landelijk een groei van 18% in het aantal verkooptransacties. De huizenprijzen zijn in vergelijking tot 2015 met 4,2% gestegen. De hausse die in met name Amsterdam is ontstaan zorgt mede voor deze stijging, maar als we die gemeente niet meenemen, is er nog altijd sprake van een gemiddelde stijging van 3,4%”, aldus Richard van Diest. Hij is directeur Particulieren & Private Banking bij Rabobank Zuidwest-Brabant.

Steenbergen ver boven landelijk gemiddelde

“In Steenbergen was er een stijging van maar liefst 29% in het aantal woningtransacties. Dit is zelfs ver boven het provinciale gemiddelde – 16% - en het landelijke gemiddelde van 18%. Wel bleven hier de huizenprijzen nog achter bij de landelijke tendens”.

Stijging goed verklaarbaar

“Er is sprake van een dalende werkloosheid en een verbetering van de koopkracht. Economisch komen we uit het dal en dat zorgt voor consumentenvertrouwen. Daarbij is er een krappere woningmarkt door onder meer een achterblijvend nieuwbouwaanbod en een grotere vraag. De stijging van het aantal woningtransacties is dus goed verklaarbaar. Ook de verbeterde betaalbaarheid van woningen, een historisch lage rente en de verwachting dat de huizenprijzen verder zullen stijgen zorgen hiervoor”, stelt Richard van Diest.

Extra inloopspreekuur Open Huizen Dag

Hij wijst erop dat Rabobank heel gericht klaarstaat voor aspirant-huizenkopers. “Wij hebben onze wekelijkse inloopspreekuren waarbij belangstellenden met al hun vragen op dit gebied vrijblijvend terecht kunnen. Daarnaast is onze ‘Hypotheek binnen een week’ zeer succesvol. Ook met de verhoogde vraag naar hypotheken maken wij dit waar. Tijdens de Open Huizen Dag op zaterdag 1 oktober hebben we een extra inloopspreekuur om aspirant-huizenkopers met hypotheekvragen meteen te kunnen helpen. In Steenbergen zijn we die dag tussen 9.00 en 14.00 uur hiervoor speciaal geopend.”

Uit de Steenbergse Courant