dinsdag 29 november 2016, 12:00

Actie Lions Club: ‘Heel Steenbergen Bakt’ t.b.v. Huntington

STEENBERGEN – Het succesvolle televisieprogramma ‘Heel Nederland Bakt’ heeft Lions Club Steenbergen e.o. geïnspireerd om onder de noemer ‘Heel Steenbergen Bakt’ op lokaal niveau een bakwedstrijd uit te schrijven, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de bestrijding van de ziekte Huntington.

Iedereen die denkt de allermooiste én de allerlekkerste kersttaart te kunnen bakken kan meedoen aan de competitie. Het advies van de serviceclub aan de deelnemers is: ‘Het gaat vooral om de smaak en het gevoel dat je meteen je tanden erin wilt zetten. Dus zorg ervoor dat je taart er superlekker uitziet, maar hou het zo natuurlijk mogelijk’.

Voor jong en oud

Er wordt gestreden in twee categorieën, voor jongeren t/m 16 jaar en voor iedereen die ouder is. In beide categorieën valt een mooie prijs te winnen. Tot de deskundige jury van Heel Steenbergen Bakt – die de inzendingen beoordeelt op presentatie, originaliteit, recept en smaak – behoren onder anderen Francis Bernaards (‘de taarten van oma Duck’) en eigenaar Bastiën van Rosendaal van het Bakhuys.

Verkoop per punt tijdens Kerstmarkt

Na de jurering worden alle taarten door de Lions Club per punt verkocht tijdens de Kerstmarkt die op zondag 18 december van 11.00 tot 17.00 uur plaatsvindt in de Gummaruskerk. Per taartpunt wordt een bedrag van 2 euro gevraagd, de totale opbrengst gaat naar het Campagneteam Huntington dat ook in Steenbergen actief. Huntington is een dodelijke, erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Er is veel geld nodig om onderzoek te kunnen doen naar een geneesmiddel.

Aanmelden

Aanmelden voor Heel Steenbergen Bakt is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 9 december, via het daarvoor bestemde digitale formulier op de website www.steenbergen.lions.nl

De taarten moeten op zaterdag 17 december tussen 13.00 en 14.00 uur worden ingeleverd in de Gummaruskerk. De maximale presentatieruimte per taart bedraagt 50x50 centimeter en er mogen alleen maar eetbare versieringen op aangebracht zijn.

De organisatie vraagt de deelnemers om zelf een mes een taartschep mee te brengen om hun baksels in acht tot twaalf punten te snijden. De winnaars worden de volgende dag om 16.00 uur bekendgemaakt tijdens de Kerstmarkt in de Gummaruskerk.

Foto: www.ebay.com

Uit de Steenbergse Courant