Afbeelding
zaterdag 25 februari 2017, 10:00

40 jarige Vaertsingers huldigden jubilarissen

WELBERG – Gemengde zangvereniging Die Vaertsingers bestaat inmiddels 40 jaar. Dat gaan de zangers op gepaste wijze vieren, met een jubileumconcert op 4 november. Maandagavond had het koor een feestelijke vergadering in gemeenschapshuis De Vaert. Daarbij werd niet alleen een gebakje genuttigd en een smakelijk borreltje gedronken na afloop, ook werden de jubilarissen van het koor in het zonnetje gezet.

Voorzitter Trudi Leentfaar had het genoegen om de jubilarissen toe te spreken en hen te bedanken voor hun inzet en bijdrage in de afgelopen jaren. Dat waren er voor Leny Nuijten twaalf en een half, voor Jenny Goorbergh en Leny Timmermans vijfentwintig.

Walter Vos, Piet van Lier, Mientje Adriaansen en Julia de Vos kregen een bloemetje met geschenk vanwege hun 40-jarig lidmaatschap. Voor alle jubilarissen was er een feestelijke oorkonde en Julia de Vos werd extra geroemd vanwege haar betrouwbare aanwezigheid bij repetities: “Je scoort 100 % en dat is geweldig”, aldus de voorzitter.

Gegroeid

Die Vaertsingers begonnen in 1977 met 13 leden. Inmiddels is dat aantal gegroeid naar een 60-tal. Het koor stond vele jaren onder de bezielende leiding van Jan Krijnen. Dit lid van de Vlaamse opera zag dat er meer in zat dan alleen zingen en Die Vaertsingers konden hun creativiteit kwijt in toneel en musicals.

Sinds januari 2013 staat de zangvereniging onder leiding van dirigent Jan Ligtenberg. Hij zorgde voor een stevige frisse bries en nam ook het repertoire onder de loep. “We zijn professioneler geworden”, zo vertelt voorzitter Leentfaar. “Dat leidde er toe dat we voortaan ook thuis oefenen. Op onze speciale ledenpagina vinden we de zangmuziek, keurig uitgesplitst voor Sopraan, Alt, Bas en Tenor. Dat betekent thuis bezig zijn met je eigen stem, waardoor op de repetities meer tijd is voor de samenzang”.

Jubileumconcert

Het zangkoor kijkt uit naar het grote jubileumconcert dat op 4 november in de sporthal van ’t Cromwiel wordt gegeven. “Die wordt helemaal omgebouwd tot theater, compleet met geluid en belichting. We krijgen de assistentie van een professioneel orkest. Er komen vier solisten van buiten de vereniging. En zangeres Maaike Widdershoren – bekend van musicals als de Sound of Music is van de partij. Het wordt een prachtig concert”, vertelt de voorzitter trots.

Foto: de jubilarissen van Die Vaertsingers werden tijdens de feestelijke vergadering maandagavond in de bloemen gezet. Dat gebeurde in gemeenschapshuis De Vaert.

Foto en tekst: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant