Afbeelding
maandag 13 maart 2017, 07:45

Speelplein Nieuwe Veste werd groene oase dankzij NLdoet

STEENBERGEN- Een groep van ongeveer 20 vrijwilligers heeft zaterdag de handen uit de mouwen gestoken om het speelplein van de peuters en kleuters van Brede school De Nieuwe Veste op te knappen. Het was een lang gekoesterde wens van de leerkrachten en ouders om het plein aantrekkelijker te maken met nieuwe beplanting, picknicktafels en een echte moestuin. Dankzij de inzet van vrijwilligers, sponsering van verschillende Steenbergse bedrijven en een heerlijk lentezonnetje liep het als een trein.

Perenboom

De gemeente Steenbergen heeft ook een steentje bijgedragen door bij de start van de actie afgelopen vrijdag een groep ambtenaren alvast wat voorbereidende werkzaamheden te laten doen. Toch bleven er nog genoeg klussen over. Een van de ouders die zaterdagochtend met gereedschap aan de poort staat, is Tom de Groen. Zijn 2-jarige zoon Thomas zit op de peuterzaal en zodoende hoorde hij de oproep om te komen helpen. “Tuinen aanleggen is wat ik doe in mijn dagelijks werk, dus het is wel logisch dat ik kom helpen. Maar ik vind het niet erg hoor, ik help graag mee om het hier mooier te maken”, zegt hij terwijl hij een perenboom plant.

Grote slag geslagen

Een actieve oudercommissie van Peuteropvang Mamaloe op De Nieuwe Veste heeft er mede voor gezorgd dat er zo’n grote slag kan worden geslagen. “We hebben met ons Winterfeest hier op school meer dan 500 euro opgehaald, en we hebben van Nldoet het maximale bedrag van 400 euro ontvangen. Verder zijn veel materialen zoals de moestuinbakken en picknicktafels gesponsord. Dus we kunnen ook nog zaaigoed kopen,” vertelt Christel Schiphorst, voorzitter van de oudercommissie.

Heksenkring

De moestuin moet ervoor gaan zorgen dat kinderen meer kunnen leren over het zelf kweken van groente en fruit. Daar heeft de 5-jarige Siem wel oren naar. Samen met zijn vader heeft hij o.a. een ‘heksenkring’ ingegraven. De boomstamstoeltjes staan in het kleuterbos waar ook een houten speelhuisje wordt getimmerd en waar de rabarberplanten zullen komen.

Zijn vader werkt zich graag in het zweet voor zo’n initiatief. “Om eerlijk te zijn was het schoolplein een beetje kale boel. Hartsikke leuk dat er nu moestuinbakken komen te staan,” aldus Jochem de Graaff. Aan het einde van de middag mochten de allerkleinste helpers als kroon op het werk de eerste aardbeienplantjes water geven.

Foto’s en teks: Nicole van de Donk©KijkopSteenbergen

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant