Afbeelding
zondag 30 april 2017, 12:00

Sc Welberg Zondag 3 kijkt uit naar bekerfinale

WELBERG – “Afgelopen dinsdag stonden twee super gemotiveerde ploegen in het veld. Onze ploeg had wellicht nog meer motivatie. Vorig jaar werd immers de KNVB-beker gewonnen en dit jaar wil het team die prestatie graag evenaren”, vertelt Ivo Nagelkerken.

En Sc Welberg Zondag 3 is goed op weg. Dinsdagavond werd de halve finale tegen SPS2 uit Poortvliet met 3-0 gewonnen.

Pittig en uiteindelijk ook grimmig

Het was een pittige wedstrijd. Beide teams waren op papier even sterk en de motivatie was er. De eerste twintig minuten gingen gelijk op met iets meer kansen voor Welberg. Uiteindelijk ging Sc Welberg met een 2-0 voorsprong de rust in. Na rust was het aanvankelijk SPS dat jaagde op tegengoals. De wedstrijd werd grimmiger. “Maar in onze ogen heeft de scheidsrechter de match goede geleid. Hoewel de supporters van onze tegenstander daar anders overdachten, werd dit na de wedstrijd beaamd door Poortvliet. Welberg speelde in de tweede helft minder, al werd na een kwartiertje spelen en wat verversing door spelerswisselingen de draad weer opgepakt. Dat resulteerde in een 3e doelpunt. Gezegd moet worden dat SPS bleef knokken, ze konden echter geen doelpunten tegenover deze 3-0 voorsprong stellen. Het werd dan ook de eindstand”.

Finale op neutraal terrein

Winst dus voor de Welbergse spelers die nu reikhalzend uitkijken naar de finale. Die wordt gespeeld tegen Halsteren 4. Dat gebeurt op neutraal terrein: op de velden van Dosko in Bergen op Zoom.

Knie uit de kom

De strijd tegen SPS2 werd een zeer pijnlijke voor Stephan Jonk. Zijn knie ging uit de kom. De wedstrijd werd een 40-tal minuten gestaakt en intussen arriveerde de ambulance. Hulpverleners brachten de knie weer in de juiste stand en voerden de geblesseerde Jonk af. Die kon na een check in het ziekenhuis dinsdagavond laat overigens weer naar huis. Er is geen sprake van schade aan de knie, wel is een periode van herstel noodzakelijk.

Foto’s: Mark Koenraadt © 2017

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant