Afbeelding
zondag 7 mei 2017, 10:34

Expositie HoeKKunst in boerenschuur ‘De Zuiderhof’

DE HEEN – In de boerenschuur van Maatschap de Neve aan de Heensedijk in De Heen, hebben de broccoli en knolselderij tijdelijk plaatsgemaakt voor prachtige hedendaagse kunst. Dit weekend –op zaterdag 6 en zondag 7 mei- exposeren de gezusters Kaashoek hier in De Zuiderhof voor de 13de keer ‘kunst in een polderlandschap’.

Joke en Francien Kaashoek hebben beide een grote passie voor hedendaagse kunst. Vanuit deze gezamenlijke passie ontstond bij de zussen de behoefte om kunstenaars een laagdrempelig podium te bieden om de kunstwerken aan een zo breed mogelijk publiek te kunnen tonen.

Toegankelijk voor een breed publiek

“Veel mensen zijn best geïnteresseerd in kunst, maar durven niet altijd een kunstgalerie binnen te stappen. De eerste exposities vonden plaats bij ons thuis, maar al snel hadden we meer ruimte nodig”. De boerenschuur op het erf van zus Joke bood uitkomst. Sinds 2008 is Stichting HoeKKunst opgericht. Om kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek, wordt de boerenschuur jaarlijks omgetoverd tot een laagdrempelige ‘poldergalerie’. De grote, hoge schuur straalt karakter uit waarbij de kunstwerken door het ruimtelijk effect goed tot hun recht komen.     

Een greep uit de kunstenaars

Ook dit weekend biedt de poldergalerie een podium aan kunstenaars uit binnen- en zelfs buitenland. Tijdens deze expositie zijn onder andere de stenen beelden van ‘lokale trots’ Hans Oerlemans weer te bewonderen. Kunstfamilie Pel uit Bergen op Zoom is goed vertegenwoordigd; Aagje toont haar schilderijen en assemblages, haar man Peter zijn bronzen beelden en ook voor de kunstzinnige lichtbakjes van zoonlief is er een mooie plaats vrijgemaakt. Speciaal voor de gelegenheid is Joke’s schoonzus Hanneke de Neve (geboren en getogen op De Zuiderhof) samen met haar zoon Robert van Weezendonk de grote plas overgestoken. Helemaal vanuit Seattle in Amerika komen zij naar Hannekes roots om hun prachtige schilderijen te tonen. Heel trots zijn de zussen ook op de deelname van kunstenaar Diet Wiegman uit Schiedam, die een drietal bijzondere keramische beelden exposeert.

Ook vandaag nog

Geïnteresseerde kunstliefhebbers zijn ook vandaag nog in de gelegenheid om al het moois te komen bewonderen. Van 11:00 tot 17:00 uur wordt u door de zussen Kaashoek een warm welkom geheten in de poldergalerie aan de Heensedijk 18 in De Heen.

Door Mascha Diaz ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant