Afbeelding
vrijdag 19 mei 2017, 08:00

Feestprogramma opening Haven: vandaag: vrijdag

PROGRAMMA VRIJDAG

Vrijdag 19 mei 13:00 uur

Eerste Welkom

Basisscholieren verwelkomen wethouder Cors Zijlmans met een speciaal welkomstlied:

Welkom hier in onze haven - Het mooiste plekske aan de Vliet - Nou ze klaar zijn met dat graven - Nou zingen wij het hoogste lied. - Welkom in ons vestingstadje - In ons eigen Strienestadje - Vanaf de kade klinkt een lied - Want een mooier Plekske is er niet!.

Hij komt aanvaren in een feestelijk versierde sloep. Eenmaal op de Kade aanbeland klinkt het sonore geluid van de scheepshoorn die de middag feestelijk opent.

Vrijdag 19 mei 13:15 uur: Musical De Vuilnisboot

De leerlingen van de basisscholen starten met de eerste uitvoering van de musical ‘De Vuilnisboot’ op het in de haven drijvende podium. Zij worden muzikaal begeleid door een selectie uit de schoolorkesten van de vier Steenbergse basisscholen: Gummarus, Maria Regina, Nieuwe Veste en Pius X.

Vrijdag 19 mei 14:00 uur: Tweede Welkom

Opnieuw komt de wethouder in de versierde sloep aanvaren en wederom wordt hij verwelkomd door het speciale welkomstlied. En ook nu geeft de scheepshoorn de start aan van het tweede onderdeel van deze middag: de eveneens tweede uitvoering van de musical ‘De Vuilnisboot’.

Vrijdag 19 mei 2017 16:00 uur: Derde uitvoering

Drie maal is scheepsrecht. Voor ouders van de spelertjes en ouders en bekenden van leerlingen van de basisscholen die niet bij de twee voorafgaande voorstellingen van musical ‘De Vuilnisboot’ aanwezig konden zijn, volgt een derde uitvoering.

Vrijdag 19 mei 19:30 uur: Trossen Los!

Officiële opening van de Steenbergse haven onder het motto: ‘Trossen Los’.

Burgemeester Ruud van den Belt, gedeputeerde Erik van Merriënboer en bestuursvoorzitter Rabobank Zuidwest-Brabant Ed Vreman varen de haven binnen in de feestsloep. Op het moment dat zij arriveren klinkt het ‘Alla Hornpipe uit Watermusic’ van Händel. En zullen een korte toespraak houden. Vervolgens spreekt wethouder Zijlmans en overhandigt Erik van Dijk, directeur van de stichting KMVK, de ‘Blauwe Vlag’ aan havenmeester Dirk-Jan van Weezel. De ‘Blauwe Vlag’ geeft aan dat de haven voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen. Terwijl deze vlag wordt gehesen zingt het speciale projectkoor – waaronder de leden van het kamerkoor Sasso Montenari – het prachtige ‘O Fortuna’ en ‘Fortune plango vulnera’ uit de Carmina Burana van Carl Orff. Het projectkoor wordt muzikaal begeleid door het harmonieorkest van Volharding onder leiding van Walter Siol.

Spectaculaire act

Direct aansluitend op de kooruitvoeringen klinkt het ‘Also sprach Zarathustra’ van Richard Strauss. De climax wordt versterkt door een spectaculaire demonstratie van een flyboarder met waterscooter.

Vrijdag 19 mei 20:00 uur - 23:00 uur: Avondvullend muzikaal programma

Muziekvereniging Volharding en de Persi Swingband starten met een avondvullend muzikaal programma. Het eerste deel van dit programma wordt verzorgd door Volharding. Geopend wordt met ‘Fanfare of the Common Man’, gevolgd door ‘Mac Arthur Park’. Zangeres Esther van de Linden zingt het bekende ‘River Deep Mountain High’.

Na wat thema’s van de Red Hot Chili Peppers zingt Erik Raaijmakers ‘Englishman in New York’ waarbij alle ruimte is voor de sopraansax. Hij wordt gevolgd door ‘Pixar Movie Magic’. Hierbij komen vooral ook de dwarsfluiten aan hun trekken.

Hoe toepasselijk is daarna het door Esther van der Linden gezongen ‘De Zee’, van Trijntje Oosterhuis.

Het ‘Duchi Merengue El Perico’ is van een geheel andere orde. En dat geldt zeker ook voor het ‘Koningin der Nacht’, waarin grote stembeheersing van zangeres Esther van der Linden wordt gevraagd. In ‘Casino Royale’ kunnen de muzikanten van Volharding even helemaal los gaan en dat is ook het geval bij Jimmy van Boudewijn de Groot dat deze avond vertolkt zal worden door Erik Raaijmakers.

Met ‘songs of the Wizz’ grijpt Volharing even terug op het succesvolle jaarconcert 2016 en geeft vervolgens begeleiding bij het lied ‘Zie ik de lichtjes van de Schelde’ die het hart van zanger Erik Raaijmakers sneller doen slaan.

Volharding sluit swingend af met Runaway Baby. Daarmee brengt het harmonieorkest de luisteraar meteen in de sfeer voor het aansluitend muzikale optreden van Persi Swing Collective Bigband. Deze zullen hun tijdens deze feestelijke avond zeker eer aan doen met een swingend programma dat tot 23:00 uur duurt. Het muzikale spektakel van deze avond is dan tot een einde gekomen. Wel kunnen bezoekers nog nagenieten met een drankje en een hapje.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant