Afbeelding
donderdag 25 mei 2017, 09:00

Burgemeester opent Kennedymars met kanonschot

STEENBERGEN – Gisterenavond is op de Markt in Steenbergen de Kennedymars door Burgemeester van den Belt met een kanonschot geopend.

Het is al de twaalfde editie van de Kennedymars in Geertruidenberg. In tegenstelling tot voorgaande jaren ging de kazernetocht dit jaar, op initiatief van burgemeester van den Belt, niet in Geertruidenberg maar in Steenbergen van start.

Verbonden met Geertruidenberg en Steenbergen

Burgemeester Ruud van den Belt is zelf afkomstig uit Geertruidenberg en was voorheen wethouder in deze stad. Hij heeft er nu voor gezorgd dat de mars dit jaar in Steenbergen begint en loste woensdagavond op de Markt, onder deskundige begeleiding van twee kanonniers, het startschot voor de 80 kilometer lopers. “Dat deze tocht dit jaar in Steenbergen begint, vind ik fantastisch. Met deze kazernetocht maken we de verbinding tussen Geertruidenberg en Steenbergen heel concreet. Voor mij persoonlijk is het een eer omdat ik me nauw verbonden voel met deze beide vestingsteden.”

Extra bijzondere deelnemer

Onder de 40 kilometer lopers die vanmorgen om 7:30 uur vanaf het Skidome in Rucphen van start zijn gegaan, bevond zich een wel heel bijzondere deelneemster. De echtgenote van burgemeester van den Belt kreeg hier van haar man wat extra aandacht bij het uitzwaaien. Samen met collega-burgemeester Willemijn van Hees worden alle deelnemers vanavond in Geertruidenberg bij de finish opgewacht en zullen zij de oorkondes door het burgemeesterduo uitgereikt krijgen.

Door Mascha Diaz ©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant