vrijdag 9 juni 2017, 11:00

Programma viering 450 jaar Nieuw-Vossemeer: Zaterdag 10 juni 2017

Programma 450 jaar Nieuw-Vossemeer Zaterdag 10 juni:

09.00 uur: Visconcours aan de Kreek.

09.00 uur: Dankzij dorpsgenoot Frank de Klerk is er een aantal wandelingen rond de geschiedenis van Nieuw-Vossemeer ontwikkeld. De eerste in de rij draagt als titel ‘De ontdekking van de polder’. In totaal zijn er drie wandelingen met een historisch karakter. Iedere deelnemer krijgt een boekwerk met daarin de route en achtergronden. Vertrek vanaf de feesttent in het Vossenbos. Kosten deelname: 3 euro

14.00 uur: (vanaf 13.30 uur inloop): Naar verluid knallende opening van de feestweek ter gelegenheid van het 450-jarig bestaan. Hierbij aanwezig is een mooie selectie prominenten aangevoerd door Wim van de Donk, Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Brabant. Geholpen door burgemeester Ruud van den Belt onthult hij vervolgens de nieuwe informatiepanelen bij het verplaatste Watersnoodmonument aan De Hoogte. De heren kunnen na gedane arbeid even uitrusten op de elf zitelementen met mozaïek die tot stand zijn gekomen dankzij tomeloze inzet van Sandra en Simon van Merrienboer en Esther Timmermans samen met de leerlingen van Merijntje en inwoners van Nieuw-Vossemeer.

14.30 uur: Na een bakkie leut, start de culturele dorpswandeling met gidsen, theater, muziek, lekkernijen en een klein cadeautje. Na het nuttigen van een smakelijk Brabants broodpakket is dit een opmaat naar de reünie die in de avonduren in de feesttent plaatsvindt. Een avond die in het teken staat van gezellig bijkletsen onder het genot van een hapje, een drankje en geprojecteerde beelden van weleer. Aanmelden voor de reünie hoeft niet, maar voor de dorpswandeling dient een ticket van 10 euro te worden aangeschaft.

Uit de Steenbergse Courant