Afbeelding
zondag 16 juli 2017, 09:30

Loze Vissertje is trots op zijn jeugdleden

STEENBERGEN – Als hij over vissen praat, begint voorzitter Ad van Elzakker van visvereniging Het Loze Vissertje te glunderen. “Vissen is echt een leuke sport. Het gaat daarbij om behendigheid, ervaring, enthousiasme en gedrevenheid en ook een portie geluk. Bij de wedstrijd die ik zojuist viste ving ik niets. En dat terwijl ik vooraf de ene na de andere vis aan de haak sloeg. Dus het moet wel een beetje meezitten”.

Dat gold ook voor de jeugdleden van Het Loze Vissertje die aan de vijf onderlinge wedstrijden bij de Middenwal hebben deelgenomen. Daar viste in de categorie jeugd tot en met 14 jaar Felicia Dekkers 185 cm vislengte bij elkaar. Zij werd op dit onderdeel kampioen. Jari van de Zwart kwam in bij de jeugd 15+ op de eerste plaats met 6 centimeter minder lengte. Algemeen kampioen werd Joey Rootsaert die met 190 cm deze titel behaalde.

Erebekers

De jeugdkampioenen ontvingen uit handen van voorzitter Van Elzakker gistermiddag in zaal De Joosse hun erebekers. “We hebben tijdens de wedstrijden prachtig weer gehad en jullie hebben bijzonder je best gedaan. Daarvoor verdienen jullie zeker een compliment”, zo sprak de voorzitter. Hij had ook voor Dylano Dekkers, Kyra Schuurman, Lamont Sterk en Tara Schuurman een ereteken in petto. De jonge vissers ontvingen tevens een verrassingspakket.

Extra aandacht voor de jeugd

“Het gaat heel goed met onze vereniging. Ik ben nu drie jaar voorzitter en heb met veel genoegen mogen zien hoe ons ledenaantal groeide van 170 naar niet minder dan 300 leden. Ons bestuur – met penningmeester Anton van Loon, de nieuwe secretaris Monique van den Branden en de bestuursleden Peter Beens, Wim van den Branden en Sjel Baartmans – is nu op volle sterkte. We gaan extra aandacht geven aan de 34 jeugdleden die onze vereniging telt. We zullen hen zoveel mogelijk motiveren om ook aan de diverse wedstrijden deel te nemen. En ook dat gaat zeker lukken”, vertelt Ad van Elzakker enthousiast. Hij weet hoe belangrijk de jeugd is. “Ik heb het bij mijn eigen dochter Marina gezien. Ze begon als kleinkind, gestimuleerd door zowel mijn schoonvader als mijzelf. Ze is nu een fervent visser. We vissen zowat elke donderdag samen. Geweldig is dat”.

Stimuleren

Ook jeugdleider Wim van de Kasteel weet hoe belangrijk het is om de jongeren te stimuleren. “Dat is ook de reden dat we niet alleen voor de kampioenen, maar ook voor de andere jeugddeelnemers aan de viswedstrijden een prijsje hebben”, zo vertrouwt hij toe.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant