Afbeelding
woensdag 19 juli 2017, 11:00

Trafo sluit succesvol springseizoen af

De laatste woensdagtraining op 12 juli van Trafo springen in sporthal ’t Cromwiel bracht oud en nieuw plus jong en ouder bij elkaar. Oud is de traditie dat de gedurende het seizoen gewonnen groepsprijzen worden omgezet naar een persoonlijk aandenken voor die winnaars. Nieuw was dat in de trainingen rondom deze ceremonie protocollaire de ouders mee mochten doen en zelf konden springen.

Bewondering was er over en weer voor jongeren en ouders. Dat Trafo springen weer een heel goed seizoen heeft gehad bleek tijdens de uitreiking van de prijzen. In totaal hebben 43 springers, naast de individuele successen, maar liefst 34 groepsprijzen behaald. Dit betekende dat er nu 149 medailles werden uitgereikt.

De reden voor deze tot heden voortdurende successen kan worden gezocht in het talent van de springers en de inzet van de trainersstaf met daarin topspringers en gebrevetteerde juryleden. Door kennis en ervaring gekoppeld aan goed doordachte ploegen- en sprongsamenstellingen, komt Trafo altijd goed voorbereid op de wedstrijd. Met de juiste instelling van de springers kunnen dan de successen worden behaald.

De reeks begon dit seizoen op 15 oktober met 3 winnende ploegen in de regionale Micro Teamgym in Bergen op Zoom. De allerjongsten scoorden hun eerste prijzen in het E niveau op 5 november in Dinteloord. Op de altijd als belangrijk ervaren grote A,B, C niveau thuiswedstrijd op 19 november wist Trafo maar liefst 10 prijzen in Steenbergen te houden.

Kers op de taart

Het Nederlands Kampioenschap op 10 november in Rotterdam leverde de kers op de taart voor dit seizoen: De senioren-mix B (Marco, Martijn, Edwin, Claudia, Suzie, Esther, Laurien en Linda) behaalden 2 nationale titels door zowel op minitramp als op Pegasus te winnen.

De senioren dames B (Sasja, Guusje, Esmee, Nova, Vera, Nina en Brigit) behaalden brons op de airtrack. De mix 10-16 jaar B (Jil, Yennin, Yara, Evy, Mei-Lin, Noah, Lars en Sam) werden 3e op minitramp en kampioen op airtrack.

De voorjaarswedstrijd ABC op 1 april in Middelburg bracht Trafo weer 10 prijzen inclusief de hoogste dagscore (Jasmijn, Indy, Fayel, Femke, Luanna, Feline en May-Lin in de mix bijgestaan door Rody, Nick en Lars).  De jonge E springers ( Sofie, Quinty, Janne, Amber, Kimberly, Anna-Lena, Deon, Mika en Remy) sloten op  8 april in Breda hun seizoen af met 2x 1e prijs.

Nederlands kampioenschap

Het slotakkoord was Fantastic Gymnastics in Ahoy waar op 17 juni individuele successen behaald werden op het Nederlands Kampioenschap: bij de jeugd werd Evy Luijsterburg 3e op pegasus en Lars de Bont kampioen op Pegasus. Bij de junioren B werd Sam Filius 3e op minitramp en kampioen op Pegasus. Bij de dames senioren A  behaalde Vera Brooijmans brons op Airtrack.

Op 18 juni trad Trafo met 4 ploegen aan in een snikheet Ahoy voor micro teamgym wedstrijden. Dames B: Vera, Guusje, Esmee, Nova; Senioren Mix B: Marco, Nina, Brigit, Jil, Linda; Junioren mix B: Yennin, Yara, Britt, Sam; Jeugd mix B: Lars, Evy, Lars, Fayell, Jasmijn.  Het optreden was groots en het resultaat ongekend: alle 4 de ploegen werden kampioen.

Na de vakantie start Trafo de trainingen weer in de week van 28 augustus.

(door André Smulders

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant