Afbeelding
vrijdag 21 juli 2017, 09:00

Dora de Weert en Ineke van Middendorp exposeren

STEENBERGEN – In het voormalige Hema restaurant aan de Kleine Kerkstraat stellen twee deelnemers aan het Kunstforum Steenbergen hun werk tentoon. Op de expositie toont Ineke van Middendorp-Létaud (Steenbergen) haar borduurwerken, terwijl Dora de Weert (De Heen) wat van haar schilderwerk exposeert. Eerstgenoemde borduurt al sinds haar kinderjaren. Soms werkt ze enkele jaren aan een werkstuk. Dora de Greef schildert sinds 1986. Ze kreeg les van Bergenaar Michel van der Smissen.

Kunstforum Steenbergen stelt zich ten doel om het werk van kunstenaars en creatieven in de gemeente Steenbergen tentoon te stellen. Dat gebeurt via de ‘Kijkdoos formule’. Sandra Houtepen-Strong is namens het Kunstforum al enkele jaren hard in de weer om deze formule tot een succes te maken. Zij vraagt winkeliers in het centrum van Steenbergen om hun etalages hiervoor beschikbaar te stellen. Vooral voor leegstaande winkelpanden is de Kijkdoos formule een leuk concept. Hierbij worden twee doelen gediend: de leegstaande panden en etalages blijven aantrekkelijk voor passanten en het biedt de mogelijkheid voor kunstenaars en creatievelingen om hun werk tentoon te stellen.

Pandeigenaren die hun (etalage)ruimte beschikbaar willen stellen worden opgeroepen om dit door te geven aan het Kunstforum. Dit kan via het mailadres: steenbergen@kunstforum.nu. Het Kunstforum stelt daarbij nadrukkelijk dat de beschikbaar gestelde ruimte direct wordt leeggeruimd indien deze weer gebruikt moet worden voor andere doeleinden. Ook liefhebbers die graag willen exposeren kunnen zich via het mailadres melden. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant