Afbeelding
maandag 24 juli 2017, 11:00

Spannende slotdag bij Autoschade van Gils Zomeravondvoetbal

De spanning was op de laatste speeldag in de zomeravondvoetbalcompetitie nog te snijden. De winnaars van de 3 divisies waren op voorhand niet bekend.

Om 20.00 uur troffen 3e divisie-koploper Zaal Koch Welberg en naaste achtervolger Van Der Riet Totaalbouw De Heen elkaar. Laatstgenoemde was alleen gebaat bij winst maar keek op een gegeven moment tegen een 3-0 achterstand aan. Het team kwam echter nog terug tot 3-2, maar de inhaalrace was te laat ingezet en Zaal Koch Welberg ging er met de overwinning en dus de schaal vandoor.

Dankzij de 3-2 overwinning van Sportshop Heshof op Funride op donderdag, moest Stukadoorsbedrijf Verwijs winnen om de titel in de 2e divisie te pakken. Na een 1-0 achterstand won het team uiteindelijk met 4-1 van Verbeek Boomkwekerijen, ruim voldoende voor de titel.

In de 1e divisie hielden kanshebbers Halla Zuid en Senzomax elkaar donderdag op een 5-5 gelijkspel. Hiermee speelden ze het Autoschade van Gils in de kaart. Zij konden bij winst de titel pakken, maar Sportparkuitje.nl legde hen het vuur stevig aan de schenen. Pas enkele minuten voor tijd maakte Autoschade van Gils de bevrijdende 2-1, waarmee er ook tijdens het 3e seizoen weer andere winnaars waren bij alle herencompetities.

Bij de dames werd het voor de 2e keer op rij het team ‘De Toekomst’ dat de titel pakte met 15 punten uit 5 duels, op ruime afstand gevolgd door Modoc Werkt en Marina Bar Steenbergen (beide 7 punten).

Door: Mark Koenraadt

Uit de Steenbergse Courant