zondag 30 juli 2017, 13:30

Brabant timmert aan de weg met innovatief en vernieuwd fietsroutenetwerk

Regio – Inmiddels is aan het fietsroutenetwerk in Noord-Brabant een kwaliteitsimpuls gegeven. Er zijn nieuwe knooppuntenroutes gerealiseerd en tal van nieuwe overzichtspanelen geplaatst. Tijdens de opening werd ook de nieuwe fietskaart Brabant –West gepresenteerd. De eerste fietskaart in een reeks van 4 kaarten is sinds 24 juli te bestellen. In september volgen ook nog drie andere nieuwe fietskaarten die uiteindelijk samen de hele provincie Noord-Brabant dekken.

Daarbij is Brabant de eerste provincie in Nederland waar informatiepanelen op de belangrijkste routes worden voorzien van zogenoemde Beacon-technologie. Via een  route-app kunnen fietsers actuele omgevingsinformatie ontvangen. De technologie maakt het onderweg ook mogelijk om ook acties onder de aandacht te brengen. Dit als service voor de fietser en extra impuls voor de lokale middenstand. Op verschillende interessante punten langs de route ontvangt de fietser wetenswaardigheden, tips, aanbiedingen en foto’s op de smartphone. Routebureau Brabant zorgt samen met partners in de komende periode voor de doorontwikkeling van deze technologie op de meest aansprekende themaroutes.

Andere regio’s volgen

Met het vernieuwde en innovatieve fietsroutenetwerk draagt Routebureau Brabant bij aan de ambitie van Brabant om in 2020 uit te groeien tot dé toonaangevende fietsprovincie. De regio West-Brabant is de tweede regio in Brabant waar de werkzaamheden nu zijn afgerond. De overige regio’s volgen in de komende maanden. Provincie Noord-Brabant heeft samen met gemeenten gezorgd voor de financiering van dit project. Informatie over fietsen in Brabant is te vinden via: www.routesinbrabant.nl.

Foto: belangstelling voor het innovatief Beacon-paneel.

Uit de Steenbergse Courant