Afbeelding
maandag 21 augustus 2017, 12:38

45e Kindervakantieweek Dinteloord dit jaar helemaal een spektakel

DINTELOORD – Zo’n 180 kinderen genieten deze week voor de maar liefst 45e maal van een super kindervakantieweek. In de Petrus en Pauluskerk krijgen ze de ruimte en het is daar ook een waar spektakel. Timmeren, zagen, knutselen, muziek, het kan niet op.

Ingrid van Bezooijen – die dit evenement al twintig jaar samen met een groep enthousiaste medehelpers organiseert – stelt dat ze blij is met de prachtige ruimte. “En zo midden in ons dorp. Voorheen mochten we altijd gebruik maken van een loods, maar die was een stuk verder van het centrum. Je merkt nu dat deze locatie zeer op prijs wordt gesteld”. Ingrid stelt trots te zijn op het hechte team dat de organisatie voor zijn rekening neemt. Naast Evira Vlamings – die zelf als kind nog deelnam aan de activeiten en inmiddels haar negende organisatiejaar ingaat – bestaat het team uit Kelly Hellemons, Esmeralda Bos, Patricia Verhaagen, Karen Hopmans en Ronald de Ruiter. Samen zorgen ze ervoor dat de kinderen een aantrekkelijk programma krijgen voorgeschoteld.

Puzzeltocht

Zo is het vandaag eerst timmeren en knutselen en kunnen de kinderen vanmiddag deelnemen aan de speurtocht. Die staat geheel in het teken van het thema van deze week: ‘De Ruimte in’. De kinderen gaan opzoek naar puzzelstukken. Wanneer ze de puzzel compleet hebben ontvangen ze een Mars of Milkyway. En die lekkernij sluit naadloos aan op het thema.

Spelcircuit

Alle ochtenden – behalve woensdag – is het knutselen geblazen. Dinsdagmiddag kunnen de kinderen zich uitleven op het spelcircuit. Ook hier is het thema Ruimte en het circuit bevindt zich buiten op het grasveld.

Super uitje naar Tien Gemeten

Woensdag gaan de kinderen naar De Tien Gemeten. Hier kunnen ze volop plezier beleven in het natuurpark, onder meer met het bouwen van vlotten.

Disco

Donderdag is het ’s middags disco voor de kleintjes tot en met 7 jaar. De oudere kinderen zijn ’s avonds welkom op de disco.

Donderdagochtend kunnen de ouders ook een kijkje komen nemen. En er is speciaal bezoek: bewoners van de Nieuwe Haven komen vanwege het 45 jarig jubileum van de kindervakantieweek een gebakje eten.

Frietjes eten

Vrijdagochtend is het afbreken geblazen. Ook vindt dan de prijsuitreiking van de diverse activiteiten plaats. En traditioneel wordt de week vervolgens besloten met het ‘Frietjes eten’. Die dag wordt de week om 13:00 uur afgesloten.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant