Afbeelding
woensdag 13 september 2017, 13:15

Wethouder opent ‘Huis van Morgen’

STEENBERGEN – De pop-up store (tijdelijke winkel) – Het Huis van Morgen is zojuist – woensdagmiddag – geopend. Wethouder Cor van Geel verrichtte de openingshandeling van de winkel door via zijn mobiele telefoon een elektrisch deurslot te openen. De wethouder was ongewild in stijl: een forse enkelblessure dwingt hem momenteel met krukken te lopen. Het Huis van Morgen is tot 21 oktober gevestigd in de Blauwstraat in het voormalige pand van Intertoys.

“Wij mensen worden gelukkig allemaal ouder. Veel van ons doen dat in goede gezondheid, maar helaas komen bij het ouder worden ook vaak de kwalen. De hulpmiddelen die het Huis van Morgen aan het publiek toont kunnen er voor zorgen dat het leven een stuk aangenamer wordt, ondanks de problemen waarmee de ouderen vaak worden geconfronteerd. Hierdoor kunnen senioren ook vaak langer in hun eigen omgeving wonen. Dat is voor henzelf prettiger, ze zijn langer zelfstandig. Het is ook prettiger omdat het lagere kosten met zich meebrengt”, aldus de wethouder.

Hij nodigt alle inwoners van de gemeente Steenbergen uit om de winkel te bezoeken. Niet alleen de ouderen die al hulpmiddelen nodig hebben, maar ook jongere inwoners. Die komen dan aan de weet welke hulpmiddelen er zoal zijn. ‘Dat geldt ook voor mantelzorgers en voor de professional’, aldus wethouder Van Geel.

Workshops

Het Huis van Morgen is open op woensdagen en vrijdagen tussen 12:00 en 16:00 uur en op zaterdagen tussen 10:00 en 14:00 uur. Projectleider van het Care Inovation Center Margo Emmen wijst op de workshops die de komende periode gegeven gaan worden en ook op het hoekje waar een deskundige van de brandweer telkens aanwezig zal zijn om voorlichting te geven over brandpreventie en wat te doen ingeval van een brand.

Vrijwilligers leveren hun bijdrage

Ook gemeentelijk ondersteuner René Deelen is enthousiast. Hij is vol lof over alle vrijwilligers die via Steunpunt Mantelzorg hun bijdrage aan het Huis van Morgen gaan leveren tijdens de workshops. Ook deskundigen als wijkverpleging, fysiotherapeuten, brandweer en politie zullen op vrijwillige basis hun deskundigheid inbrengen. Dat geldt ook voor vertegenwoordigers van Alzheimer West-Brabant.

De toegang tot de winkel is vanzelfsprekend geheel gratis en alle belangstellenden zijn welkom.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant