Afbeelding
vrijdag 15 september 2017, 15:30

Basisschoolleerlingen blazen erop los in Muziekwinkel Volharding

STEENBERGEN – Wie deze week al wandelend zijn boodschappen deed in de Kaaistraat, heeft de muzikale klanken die vanuit het pand op nummer 40 kwamen, niet kunnen missen. De groepen 5/6 van alle basisscholen in Steenbergen waren uitgenodigd om een proefles te komen volgen met een instrument van hun keuze. In een klein uurtje lukte het dirigent Claudia de Groen hen enthousiast te maken om ook een instrument te gaan bespelen in het eigen schoolorkest.

De proeflessen zijn gehouden in het kader van het project Spelenderwijs, dat elk jaar om deze tijd weer start om nieuwe leerlingen te werven voor de muzieklessen. Een schooljaar lang krijgen deelnemers tegen een laag tarief les in kleine groepjes, huren ze het instrument van hun keuze en spelen ze mee in het schoolorkest. Een geslaagde opzet, want Claudia de Groen heeft de afgelopen dagen een stormvloed aan potentiele muzikanten erbij gekregen.

“Als het aan de kinderen ligt die hier komen, dan gaan ze allemaal een instrument bespelen. We zeggen er natuurlijk wel bij dat ze even met hun ouders langs moeten komen, om te bespreken wat het inhoudt”.

Favoriet instrument

Op deze laatste ochtend van de klassenbezoeken zijn eerst de kinderen van de Pius X aan de beurt. Na de uitleg over de verschillende soorten instrumenten; slagwerk, koperblazers en houten blaasinstrumenten, rennen de kinderen op de tafels af. Allemaal hebben ze hun eigen favoriet. De jongens vinden het vooral leuk om te drummen of om op een trompet te blazen. De meiden kiezen meestal voor klarinet of saxofoon. Aan het einde van de proefles spelen ze zowaar samen als een echt orkest, met wat hulp van medewerkers van Spelenderwijs. Voldaan en enthousiast verlaten ze de muziekwinkel. Nu alleen nog het thuisfront overtuigen.

Openingstijden:

De informatiemarkt in de Muziekwinkel van Volharding aan de Kaaistraat is deze vrijdag – 15 september – nog geopend tot 17 uur. Op zaterdag 16 september zijn de openingstijden van 10:00-17:00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant