donderdag 21 september 2017, 08:00

Acht van Heshof wordt Tien van Heshof

STEENBERGEN – De ‘Acht van Heshof’, de jaarlijkse run door het centrum van Steenbergen, is niet meer.  Dit is echter geen reden voor tranen of verdriet, want aanstaande zondag 24 september komt daar de ‘Tien van Heshof’ voor in de plaats. Deze opwaardering heeft de loop te danken aan haar deelname aan het officiële ‘Running Center Loopcircuit Brabant’. De nieuwe routes van 5 en 10 kilometer voeren de renners voortaan door de uitgestrekte Steenbergse polders met uitzicht op de drie bekende torens van de Nassaustad. De kidsrun vindt overigens als vanouds binnen de vestingwal plaats.

Om 10.30 klinkt het startschot voor de jongste lopers die in 3 categorieën (tot en met 8 jaar, 9/10 jaar en 11/12 jaar) van Sportshop Heshof aan de Kaaistraat tot de dierenkliniek aan de Kruispoort en weer terug lopen. Dat doen zij niet onvoorbereid want voor vertrek krijgen zij om 10.00 uur een stevige warming-up van fysiotherapeut Dennis Melief. Niet de eerste de beste aangezien de Steenbergenaar nog maar enkele maanden geleden werd uitgeroepen tot derde meest gewaardeerde fysiotherapeut van Nederland.

Tij keren

Wanneer de klok van de Gummaruskerk elf keer slaat is het moment aangebroken voor de deelnemers aan de vijf en tien kilometer. Deze laatste toevoeging aan het programma is de reden dat de loop van een Acht naar een Tien is gegaan. “We merkten de laatste jaren een terugloop in het aantal deelnemers en we hopen op deze manier het tij te keren,” aldus Jan Heshof die als verbindende schakel tussen de organiserende stichting Door Dik & Dun en hoofdsponsor sportshop Heshof fungeert.

Nieuw publiek

“Het ‘Running Center Loopcircuit Brabant’ is een klassement waarmee de deelnemers over de loop van twaalf wedstrijden punten kunnen verzamelen,” Legt Heshof uit. Over de reden waarom: “We hopen dat het een nieuw publiek trekt.” Door aansluiting te zoeken bij de provinciale organisatie moest er wel een nieuwe route gepland worden. “Deze lopers zijn  niet dol op alle bochten die in ons achtje door Steenbergen lagen, vandaar dat we nu wat verder naar buiten trekken.”

Prachtige route

Meer nog hoopt de organisatie dat iedere recreatieve renner die Steenbergen rijk is, zich zondag aan de start meldt. “Het is een prachtige route met uitzicht op de vestingwal van Steenbergen en de weersomstandigheden zijn uitstekend. Wat let je?.” De kosten kunnen het in ieder geval niet zijn want volwassenen betalen slechts vijf euro en kinderen tot en met 13 jaar kunnen al voor één euro en vijftig centen meedoen. Voor iedere loper is er bovendien een verrassing en dingt zijn of haar startnummer mee voor mooie prijzen. De opbrengst komt volledig ten goede aan de het Roparunteam Door Dik & Dun.

Het publiek bij start en finish ter hoogte van Sportshop Heshof hoeft zich niet te vervelen in afwachting van de terugkeer van de renners. Deejay Bob Cuelanere zorgt voor het nodige muzikale vertier.

Uit de Steenbergse Courant