Afbeelding
zondag 22 oktober 2017, 09:00

Geen plaats meer voor erfgoed Suikerfabriek

STEENBERGEN – Hun woning is verkocht. Nu de kinderen haast allemaal de deur uit zijn, wordt het tijd voor het Wim en Loes Spinhoven om te verhuizen naar een kleiner appartement. Het voormalig jachthuis van de familie Van Loon aan de Hoogstraat krijgt een andere bewoner. Die ziet echter niets in de bijzondere kroonluchter afkomstig uit het kantoor van de voormalige Steenbergse suikerfabriek. “Je mag hier rustig spreken van een erfgoed. Het zou jammer zijn als dit via een antiquair Steenbergen gaat verlaten”, stelt Wim Spinhoven. Dus: gezocht, een nieuwe eigenaar.

“Dit huis is door Van Loon in 1962 gebouwd als jachthuis. Een pronkstuk in de woning is de antieke kroonluchter. Die is behoorlijk van omvang en de salon waar deze hangt is er destijds ‘omheen gebouwd’. Na het vertrek van de familie Van Loon werd tandarts Van Herk de nieuwe eigenaar van de woning en wij op onze beurt kochten deze 26 jaar geleden, in 1991. Voorwaarde bij de koop destijds was dat de kroonluchter ook overgenomen werd. En zo geschiedde”, vertelt Wim Spinhoven. Hij zegt het echt zonde te vinden, wanneer de kroonluchter uit Steenbergen verdwijnt. “Het gaat me niet eens om de opbrengst hoor. Daar komen we met een serieuze belangstellende heus wel uit. Maar het zou echt prachtig zijn wanneer dit pronkstuk in Steenbergen blijft”.

Geschiedenis gezocht

Overigens roept Wim Spinhoven Steenbergenaren die wat meer kunnen vertellen over deze kroonluchter op om contact op te nemen. “Wie weet leven nog mensen die deze hebben zien hangen. En wellicht weet iemand iets meer over de geschiedenis. Wij zelf denken dat de kroonluchter ooit in Duitsland is gemaakt. Maar echt informatie hierover hebben we niet”. Wim Spinhoven is bereikbaar via telefoon (0167) 537001 of via: Mobiel & Whats-app: 06 53 334 534.

Uit de Steenbergse Courant